LG V40 ThinQ hangi Android sürümü ile gelecek?

lg v40 thinq 1 1

LG yeni amiral gemisi modelini önümüzdeki günlerde resmen tanıtmış olacak. Peki LG V40 ThinQ hangi işletim sistemiyle gelecek? İşte bu sorunun yanıtı.

Bilindiği üzere LG uzun bir süredir yeni amiral gemisi modeli üzerinde çalışıyordu. Güney Koreli şirket geçtiğimiz gün V40 ThinQ modeli için kısa bir tanıtım videosu yayınladı. Yayınlanan tanıtım videosunun ardından LG V40 ThinQ şirketin resmi sitesinde de listelenmeye başladı. Fakat telefonun özelliklerine dair önemli bir bilgi paylaşılmadı.

LG V40 ThinQ Android Oreo ile geliyor

LG tarafından yayınlanan tanıtım videosunda telefonda yer alacak olan 5 kameraya odaklanılmıştı. LG V40 ThinQ, arka tarafında 3 ana kamera, ön tarafında ise 2 selfie kamerası ile gelecek.

Peki Güney Koreli şirketin yeni amiral gemisi modeli kutudan çıktığında hangi işletim sistemiyle çalışacak. Ortaya çıkan yeni bir Geekbench raporuna göre, LG’nin yeni modelinde eski bir işletim sistemi kullanacak.

Genel olarak yeni tanıtılacak olan bir modelde en yeni Android sürümünü görmeyi beklememiz normal. Doğal olarak LG V40 ThinQ’in de Android Pie ile geleceğini düşünüyorduk. Fakat Geekbench raporunda yer alan bilgiye göre, V40 ThinQ modeli Android Pie yerine Android Oreo 8.1 ile gelecek.

lg v40 thinq 2

Elbette bu telefonun prototip sürümlerinden birine ait bir test sonucu da olabilir. Yani LG sonradan cihazı Android Pie’a yükseltmiş olabilir. O yüzden peşin hükümlü olmamamız gerekiyor. Biz yine de 3 Ekim’de gerçekleşecek olan LG etkinliğini bekleyelim.

Redmi Note 6 Pro resmen duyuruldu