LG V30 için beklenmedik karar

lg v30

LG’nin IFA 2017 sonrasında satışa sunması beklenilen yeni amiral gemisi modeli LG V30 hakkında beklenmedik bir karar alındığı ortaya çıktı. İşte detaylar.

Samsung ile birlikte Güney Kore’nin en önemli akıllı telefon geliştiricisinden biri olan LG, şu aralar yeni amiral gemisi modeli üzerine yoğunlaşmış durumda. Önümüzdeki Eylül ayında başlayacak olan IFA 2018’de tanıtılması beklenilen LG V30, bazı özellikleri ile Güney Koreli üretici adına ilk olacak.

Şimdiye kadar sızdırılan bilgilerde LG V30’un Snapdragon 835 yonga setini kullanacağını ve sistemini 4GB RAM ile destekleyeceğini duymuştuk. Ayrıca bazı söylentilerde, telefonun OLED panel ile geleceği de yer alıyordu. Eğer bu söylenti gerçekleşirse, LG V30 Güney Koreli üreticinin OLED panelli ilk akıllı telefonu olacak.

LG, V serisini ilk olarak 2015 yılında satışa sunmuştu. LG V10 üst kısmında bulunan ikincil bir ekran sayesinde rakipleri arasında fark yaratmıştı. Çok fonksiyonel olmayan bu ikincil ekran V20 ile daha verimli hale getirildi. Artık genel kanı ikincil ekranın V serisiyle özdeşleştiği yönündeydi. Fakat LG’nin V30 için aldığı karar, bu seriyi sevenleri hayal kırıklığına uğratabilir.

Zira ortaya çıkan yeni bir rapora göre, LG V30’da ikincil bir ekran bulunmayacak. LG ikinci ekranı tamamen kaldırarak, ince çerçeveli bütün bir ekran paneli kullanmak istiyor. Yani diğer bir değişle, V30 tasarımsal anlamda LG G6 ile önemli benzerlikler içerecek. Bakalım bu kadar V30’un satış rakamlarını nasıl etkileyecek.