Lenovo yapay zekâ inovasyonlarına 1 milyar dolar yatırım yapıyor

Lenovo

Lenovo, 2023 yılının ikinci çeyrek sonuçlarına göre 12,9 milyar dolar ciro ve 191 milyon dolarHong Kong Finansal Raporlama Standartlarına göre (HKFRS) net gelir elde etti.

Lenovo, Gider-Ciro (E/R) oranını esnek tutmak ve sürdürülebilir kârlılığı artırmak için proaktif adımlar atmayı sürdürürken, büyüme ve dönüşüm için yatırım yapmaya devam ediyor.

Lenovo, yapay zekâ (AI) cihazları, yapay zekâ altyapısı ve yapay zekâ çözümleri başta olmak üzere dünya genelindeki işletmeler için yapay zekâ dağıtımını hızlandırmak amacıyla yapay zekâya üç yılda 1 milyar dolar daha yatırım dahil olmak üzere, orta vadede inovasyon yatırımlarını iki katına çıkarma kararlılığını koruyor.

Yapay zekâ yatırımları

Yapay zekayı her yönüyle değerlendirmeye devam eden Lenovo, istemciden uç noktaya, bulut çözümlerine ve ağa kadar bilişim gücündeki avantajlarını geliştiriyor. Büyük Dil Modellerinde ve yapay zekâ ile üretilen içeriklerde yapılan atılımlar, yapay zekâ geliştirme ve uygulama alanında büyük bir sıçrama niteliğinde olup, yapay zekanın benimsenmesini artıran bir katalizör ve hızlandırıcı görevi görüyor.

Lenovo, önümüzdeki üç yılda yapay zekâ cihazlarını, yapay zekaya hazır ve yapay zekâ için optimize edilmiş bilişim altyapısını ve yapay zeka ile üretilen içerikleri dikey sektörlerin akıllı çözümlerine entegre ederek müşterilerin üretkenliklerini artırmasına yardımcı olacak 1 milyar dolar daha yatırım yapmayı hedefliyor.

Lenovo

Yapay zekâ çözümleri

Altyapı Çözümleri Grubu’nun (ISG) kapsamlı yapay zekâ portföyü, yapay zekâ donanım altyapısı alanında dünyada üçüncü sırada yer aldı. Bu iş grubu, NVIDIA destekli yeni nesil yapay zekâ sistemlerinin tasarımına da öncülük ediyor.

Yakında yeni duyurulan NVIDIA L40S GPU’ları içerecek olan Lenovo ThinkSystem SR675 V3 sunucular, dünya genelindeki profesyonellerin yapay zekayı geliştirmesine ve farklı sektörlerdeki kullanıcılara akıllı sohbet robotları, arama ve özetleme araçları gibi üretken yapay zekâ uygulamaları sunmasına yardımcı olacak.

İlk yılında 45 ISV ortağıyla iş birliği yapan AÇG, şimdiden 70’i aşkın yapay zekâ optimizasyonlu platform üzerinde 150’den fazla yenilikçi yapay zekâ çözümü sunmayı başardı.

Lenovo

Çözüm ve Hizmetler Grubu (SSG), tahmine dayalı destek için yapay zekâ destekli cihaz bilgi edinme olanakları, servis birimine bütünleşmiş üretken yapay zekâ çözümleri ve yapay zekâ ile güçlendirilen sektörel çözümler gibi uygulamalarla portföyünde yapay zekadan yoğun bir biçimde yararlanıyor.

Akıllı Cihazlar Grubu (IDG) faaliyetleri, ürün tasarımı ve analizinde kullanılmak üzere kullanıcı içgörüleri madenciliğinde yapay zekâ kullanılmasından üretim öncesi kodlardaki güvenlik açıklarının taranmasına, parça planlama dahil olmak üzere üretime, kalite kontrolleri ve optimizasyonuna cihaz yaşam döngüsünün her aşamasında yapay zekadan yararlanıyor.

Geleceğe baktığımızda, kişisel bilişimde dönüştürücü bir değişime öncülük eden Lenovo, yeni üretken yapay zekâ iş yüklerinin ihtiyaçlarını karşılamak için bilgisayarların da yapay zekâ bilgisayarına dönüşmesini öngörüyor.

 Lenovo, yapay zekâ bilgisayarlarının geleceğini, gelişmiş işlevsellik, hız, yaratıcılık ve kullanıcıyı içine alan gerçekçi deneyimler sunan istemci, uç nokta ve bulut teknolojilerinin yenilikçi ve hibrid bir karışımı olarak görüyor. Operasyon düzeyinde ise Lenovo, verimlilik, öngörü oluşturma ve karar verme süreçlerini desteklemek için şirketin akıllı üretim, tedarik zinciri, müşteri hizmetleri ve diğer süreçlerinde yapay zekâ kullanıyor.

Uzun vadeli kripto yatırımı nedir?