Lenovo, ThinkPhone için kolları sıvadı

Lenovo, ThinkPhone için kolları sıvadı

İster inanın ister inanmayın, ThinkPad iş odaklı dizüstü bilgisayarlar yaklaşık 30 yıldır piyasada ve Lenovo bunu yeni bir mobil yol arkadaşı ekleyerek kutluyor: ThinkPhone. İşte detaylar.

BT profesyonellerinin ThinkPad PC’lerle sorunsuz bir şekilde eşleşmesi için tasarlanan bu telefon, “önümüzdeki aylarda” piyasaya sürülecek. BT ile ilgili güvenlik özelliklerini vurgulayan telefon, PIN’ler, parolalar ve kripto anahtarları gibi hassas verileri izole etmek için ayrı bir işlemci çekirdeğine sahip. Bilgisayar dünyasından başka alana daha açılan Lenovo ThinkShield güvenlik paketini ve güvenlik ve gizlilik özellikleri için bir merkez olan Moto Secure’u destekleyecek. Ek olarak, BT yöneticileri kilit ekranı ayarlarını, ağ uyarılarını veya pin düzeni karıştırmayı özelleştirmek için Moto OEMConfig veya Moto Device Manager gibi araçları kullanabilir.

Lenovo, ThinkPhone için kolları sıvadı

Android 13’ü Snapdragon 8+ Gen 1 çip üzerinde sistemle çalıştıran ThinkPhone’un teknik özellikleri yetersiz değil. 2400 x 1080 çözünürlüğe (394 ppi) sahip 6,6 inç pOLED ekrana sahip olacak. 5G telefon ayrıca WiFi 6E’yi destekleyecek ve şarj başına tahmini 36 saat sürer. 50 MP “Ultra Piksel” kameraya sahip olacak. Cihaz 128 GB, 256 GB ve 512 GB (ve 8 GB veya 12 GB RAM) depolama katmanları sunacak.

IP68 dereceli olacak, yani 30 dakika boyunca beş fit su altında kalmaya dayanabilir. Telefonun yanında, şirketin iş uygulamalarını başlatmak veya PC/mobil senkronizasyon özelliklerini tetiklemek için programlama önerdiği özelleştirilebilir bir düğme var. Lenovo, Microsoft ile yaptığı bir ortaklıkta, yan düğme aracılığıyla Microsoft Teams için bas-konuş özelliği eklemek için de çalışıyor. İki iş ortağı, telefonu Microsoft 365, Outlook ve Teams uygulamaları önceden yüklenmiş olarak göndermek için de işbirliği yaptı.

Binance , siber suçlarla mücadele çalışmalarını bir üst seviyeye taşıdı