Apollo 7 astronotu Walter Cunningham 90 yaşında öldü

NASA Artemis 1 Ay görevi başarıyla tamamlandı

1968 Apollo 7 görevinin hayatta kalan son üyesi olan astronot Walter Cunningham, salı günü 90 yaşında öldü. Iowa doğumlu Cunningham, 1963’te NASA’ya katılmadan önce ABD Donanması ve Deniz Piyadeleri’nde görev yapmış ve sonunda Apollo programında yer almıştı.

Apollo 7 astronotu Walter Cunningham 90 yaşında öldü. NASA, Cunningham’ın ölümünü doğruladı ve onun “Ay’a iniş programının başarısında etkili olduğunu” ekledi. Houston Chronicle’a göre, Cunningham yerel bir hastanede düşme komplikasyonları nedeniyle öldü.

NASA Orion mürettebat aracı, Ay uçuşunu başarıyla tamamladı

Apollo 7, bir prova testi sırasında bir yangının üç astronotu öldürdüğü 1967 Apollo 1 trajedisinden sonra NASA’nın ilk uzay uçuşuydu. NASA, Apollo 1’in ardından insan mürettebatlı uzay uçuşunu 21 ay boyunca rafa kaldırdığı için bu, normalden daha uzun bir eğitim süresine yol açtı. Mürettebat, yeni bir trajediden kaçınmak için uzay aracının Apollo komuta ve hizmet modüllerinin (CSM) tasarımını ve yapımını incelemek için uzun saatler harcadı. Sonunda mürettebat, uzayda yaklaşık 11 gün geçirdikten sonra 22 Ekim 1968’de Dünya’ya indi.

NASA Artemis 1

Apollo 7 astronotu Walter Cunningham 90 yaşında öldü

Cunningham, 1971’de NASA’dan emekli oldu ve topluluk önünde konuşma, radyo sunuculuğu, açık deniz mühendisliği, ticari emlak ve risk sermayesi yatırımları gibi alanlarda çalıştı. Ne yazık ki Cunningham aynı zamanda açık sözlü bir iklim değişikliği inkarcısıydı. 2013’te Forbes’a konuşan Cunningham, modern NASA’yı medya tarafından kontrol edilen bir kuruluş olarak gördüğünü söylerken, iklim değişikliği biliminin gerçeklerden çok demagojiye daha yakın olduğunu iddia etti.

NASA, Artemis 1 hakkında son dakika kararını duyurdu

Cunningham 1999’da bir NASA röportajında “İnsanlı uzay uçuşunun altın çağında yaşadık. 40 yılı aşkın bir süredir uzaydayız. Havacılığın ilk 40 yılında zar zor uçmaktan jet taşımacılığına geçtik. Ve şimdi, ilk uzaya gittiğimizden bu yana o kadar uzağa gitmedik. Apollon aracılığıyla geçen günler hatırlanacak; bir daha asla böyle bir zaman olmayacak. Mars’a gittiğimizde bile farklı olacak. Ve uzay uçuşunda bu özel zamanın küçük bir parçası olduğum için kendimi şanslı hissediyorum.” dedi. (Apollo 7 astronotu)

Samsung sosyal medya yayıncıları için özel bir fırın tasarladı