Lenovo Moto Z2 Play inceleme

Moto Z3 Play

#İŞBİRLİĞİ

Bildiğiniz gibi Lenovo, yakın zamanda ünlü telefon üreticisi Motorola’yı bünyesine katmış ve sonrasında Motorola markasını rafa kaldırarak “Moto” ismini ön plana çıkarmıştı. Firmanın yakın zamanda benimsediği akıllı telefon politikası ise “Moto Mod”lar üzerine kurulu. En azından Moto telefonlar tarafında bu böyle. Bu incelemedeki konuğumuz ise, Moto Z2 Play.

 

Moto Z2 Play’in tasarımı

Moto Z2 Play, ince ve yanlardan yumuşatılmış bir tasarımı olduğunu söyleyebiliriz. 6mm kalınlıktaki cihaz, 145 gram ağırlığında ve 5.5 inç ekranlı birçok telefona kıyasla daha ince ve hafif olduğunu söyleyebiliriz. Dikkat çekici bir çıkıntı olarak ise, arka tarafta konumlandırılan flash ışıklı ana kamerayı gösterebiliriz. Çıkıntılı kamera sayesinde cihazı bir masanın üzerine yatırarak kullanmak pek konforlu değil örneğin. Aynı şey tabii ki elde kullanım için geçerli değil. Kamera çıkıntısı üst tarafta kaldığı için tutuş esnasında olumsuz anlamda etkilenmiyorsunuz.

Lenovo Moto Z2 Play inceleme

Metal tasarımlı cihazın arka tarafındaki bir diğer dikkat çekici detay ise, alt kısımdaki manyetik bölge. Bu sayede “Moto Mod”ları kolaylıkla telefonunuza entegre edebiliyorsunuz. İster bir kamera aparatı, ister bir hoparlör, isterseniz de koruyucu bir kılıf. Lenovo, bu modlar sayesinde akıllı telefon kullanımı konusunda biraz daha kişiselleştirilebilir deneyimler hedefliyor. Öte yandan, bu ek ürünlerin ayrıca satıldığını ve ülkemiz akıllı telefon tercihlerini göz önüne aldığımızda da çoğu kullanıcıyı cezbedici düzeyde görünmediğini düşünüyoruz. Benzer hamleleri daha önce birçok üretici de denemiş, sonuçlar pek parlak olmamıştı.

Tekrar ön tarafa gelecek olursak, ekranı şimdilik es geçersek, ön üst tarafta flash ışıklı 5MP selfie kamerası, alt tarafta da güvenli kullanım için önem arz eden parmak izi okuyucu sensörü görüyoruz.

Moto Z2 Play’in ekran detayları

Moto Z2 Play’de 5.5 inç FHD çözünürlüklü Super Amoled ekran teknolojisine yer veriliyor. Ekran çerçeve oranı %70.1 olarak kayıtlara geçerken, ekran koruma teknolojisi olarak Gorilla Glass 3’ün tercih edildiğini belirtmeliyiz.
Cihazın ekranı iç ve dış mekan kullanımlarında başarılı sonuçlar veriyor. Dokunuşlara tepkileri de başarılı. Zaten 5.5 inç değerde bir ekranın günümüzde birçok kullanıcıyı tatmin edici bir boyut değeri olduğunu söyleyebiliriz. Sosyal medya kullanımından tutun da dizi izlemeye, oyun oynamaya kadar.

Snapdragon 626 destekli

Telefon, Qualcomm MSM8953-Pro Snapdragon 626 çipset ile geliyor. Adreno 506 GPU’suna 4GB RAM ve 64GB dahili depolama değerleri eşlik ediyor. Bu değerler de Google Play Store’da yer alan birçok oyun ve uygulamayı telefonunuzda rahatlıkla çalıştırabileceğiniz anlamını taşıyor. Tabii üst seviye oyunlar için pek hevesli olmamalısınız.

Sade arayüz

Moto Z2 Play’de Android 7.1.1 işletim sistemi bulunuyor. Cihazın arayüzü sade ve kullanımı basit. Birçok kullanıcı için sıkıcı olan “ön yüklü uygulama kalabalığı” bu telefon için geçerli değil. Merak ettiğimiz ise, cihazın Android 8.0 Oreo güncellemesini ne zaman alacağı… Daha önce bu konuda bilgiler gelmiş ve cihazın güncelleneceği belirtilmişti.

Lenovo Moto Z2 Play inceleme

Kameralar

Telefonun arka tarafında dual flash ton 12MP kamera yer alıyor. Kameranın çekim performansı gerçekten başarılı. Oldukça hızlı ve net fotoğraflar elde edebilirsiniz. Üstelik düşük ışıklı ortamlarda da iyi sonuçlar var. Video tarafına baktığımızda, FHD’de 60FPS, 4K’da da 30FPS çekimler yapabiliyorsunuz. Profesyonel çekim modu, HDR ve yavaş çekim modu gibi seçenekler de var.

Ön tarafa baktığımızda da yine yavaş çekim ve HDR çekim modu sunan, FHD çekimler yapabildiğiniz 5MP değerdekamera var. Bu kameranın flash ışığı da bulunuyor ve böylece düşük ışıklı ortamlarda daha detaylı öz çekimler elde edebiliyorsunuz. İki kameranın da çekim performansını beğendiğimizi belirtmeliyiz.

Pil performansı

Moto Z2 Play’de çıkarılamaz 3000mAh pil var. Bu pil, hızlı şarj destekli ve yarım saatte %50’ye kadar şarj olabiliyor. Telefonu tek şarj ile 1 gün boyunca rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Unutmadan, telefonun USB Type-C bağlantı tipine sahip olduğunu ve 3.5mm kulaklık girişinin olduğunu da söyleyelim. Biliyorsunuz, artık bazı telefonlarda kulaklık girişine yer verilmemeye başlandı.

Lenovo Moto Z2 Play inceleme

Son sözlere gelecek olursak…

Şu bir gerçek ki birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de başta Apple ve Samsung ürünleri tercih ediliyor. Öte yandan Huawei’den LG’ye, Sony’ye kadar birçok üretici var ve bu üreticiler uzun süredir ülkemizde çalışmalar yürütüyor. Tabii Lenovo da ciddi bir oyuncu, ancak güncellik, teknoloji severlerle yakın ilişkiler gibi detaylar önemli. Moto Z2 Play’in güzel bir tasarımı, başarılı bir ekranı ve başarılı kameraları var, ancak rakipsiz olduğunu söylemek güç. Moto Mod’ların da ülkemiz ekonomik durumunu göz önüne alırsak pek çok kullanıcı için “masraf” boyutundan öteye geçmesi zor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

General Mobile GM8 inceleme