Leica yeni bir partner arayışına girdi

Leica

Şimdiye kadar ismi Huawei ile özdeşleşmiş olan Leica yeni bir partner arayışına girdi. Adaylar ise Xiaomi ve Honor.

Huawei yıllardan beri çıkardığı amiral gemisi modelleriyle DxOMark’ın zirvesinde yer almayı başarıyor. Bu başarının mimarlarından birisi de Leica diyebiliriz. Bilindiği üzere Çinli üretici şimdiye kadar çıkardığı amiral gemisi modellerinin kamerasını Leica’nın ortaklığıyla geliştiriyordu.

Fakat bu durum P50 ile birlikte son bulacak gibi görünüyor. En azından Çin kaynaklı sızıntılar bu yönde.

Malum Huawei’nin akıllı telefon satışları beklenenin çok altına düşmüş durumda. Hatta Çinli şirket bu yüzden 2021 yılında doğru düzgün bir akıllı telefon bile tanıtmadı. Mayıs ayının sonlarına yaklaşmamıza karşın henüz P50’nin tanıtım tarihi bile netleşmedi.

Leica yeni bir partner arayışına girdi

Normal şartlarda Huawei bir yıl içerisinde 20’ye yakın model tanıtıp satışa sunuyordu. Bu modellerden 6’sı ise P ve Mate serisinin yeni üyeleri oluyordu. Fakat yılın ortalarına gelmemize karşın Huawei cephesinden somut bir adım atıldığını görmedik.

Sonuç olarak Huawei’nin Leica’yla olan iş birliğini bitirecek olması bizler için büyük bir sürpriz olmadı. Leica’nın da Huawei sonrasında başka Çinli üreticilerle çalışacağı iddia ediliyor. İlk adaylar ise Xiaomi ve Honor.

Hali hazırda Xiaomi’nin kamera tarafında iddialı bir isim olduğunu zaten biliyoruz. Fakat Xiaomi’nin Leica’yla işbirliğine sıcak bakıp bakmayacağı şimdilik bir soru işareti.

Redmi Note 8 için yeni bir yonga seti iddiası