Laptop ile mining yapma! Denendi çalışıyor!

Bitcoin mining exchange cover

Gündelik ihtiyacımızı karşılayan laptop ile mining nasıl yapılır? Cevabı laptop ile mining yapma yazımızda!

Kripto paraların artık varlığını kabul etmemiz gerekiyor. Bazılarına göre bu paralar gelecekte var olmayacak. Bazıları ise bu paraların geleceğe hükmedeceğini ve bildiğimiz alıştığımız para birimlerinin tarih olacağını savunuyorlar.

Şu anda bu konu hakkında yorum yapmak çok doğru olmayacaktır. Lakin anlık olarak konuşmamız gerekirse şu anda 1 Bitcoin’in yaklaşık olarak 50.000 dolar yani 350.000 TL civarında bir meblağa karşılık geldiğini söyleyebiliriz.

Bilindiği üzere kripto paraların pek çoğu madencilik denilen aktiviteler ile çıkartılıyor. Bu aktiviteler için yüksek performanslı ekran kartlarına ihtiyaç duyuluyor.

Laptop ile mining yapma! Denendi çalışıyor!

Peki gelelim asıl sorumuza. Laptop ile mining yapılır mı? Evet yapılır. Yalnız bunun için en az 4GB’lık harici ekran kartına sahip bir laptopunuz olması gerekiyor.

Hali hazırda 4GB’lık kartlar ile ETH kazmak çok da kazançlı değil. Bu yüzden eğer kartınızın belleği 6GB değilse RVN kazmanızı tavsiye ederiz. Fakat ben yine de ETH kazmak istiyorum diyorsanız o zaman ilk olarak buradan ETH kısmını tıklayıp alt bölümde madencilik yapmak istediğiniz programı indirmeniz gerekiyor.

Ardından herhangi bir kripto para borsasında dijital cüzdan kodu açarak ETH hesabınızdaki kodu, indirdiğiniz dosyanın içerisinde bulunan ETH dosyasına yapıştırmanız gerekiyor. Ayrıca mining yaptığınızda birikecek olan kripto paralarınız için havuzu da belirlemeniz lazım.

Sonrasında düzenlediğiniz dosyaya çift tıklayarak ETH kazmaya başlayabilirsiniz. Bol kazançlar.

Bitcoin vergisi için geri sayım başladı