Usain Bolt elektrikli bisiklet işinde fena çuvalladı

bolt

Tüm zamanların en ünlü atletlerinden biri olan Usain Bolt, pistlerdeki başarısını ticaret hayatına yansıtamadı ve oldukça büyük bir batış hikayesinin baş kahramanı oldu.

Usain Bolt elektrikli bisiklet işinde fena çuvalladı. Olimpiyat altın madalyası sahibi, tüm zamanların en ünlü koşucularından Usain Bolt, bu sıralar oldukça farklı bir şekilde adından bahsettiriyor. Gerek 100 metre gerekse de 400 metre koşularında hem hızı, hem tarzı, hem de sempatikliğiyle dikkat çeken Jamaikalı atlet, bir süre önce kendi ismini verdiği Bold Mobility isimli elektrikli bisiklet projesini duyurmuştu.

Usain Bolt elektrikli bisiklet

2020 yılında kurulan ve ilk etapta küçük şehirlerde ticari hayatına başlayan Bold Mobility, kısa sürede sevilen ve aranan bir marka olunca büyük bir hızla büyümeye başladı. Öyle ki kısa süre içerisinde OjO Electrik ve Gotcha gibi markaların da sahibi olan Last Mile Holdings şirketini satın alabilecek hale gelen Bold Mobility, bu hamlesi sayesinde bir anda 48 şehirde daha faaliyet gösterir duruma geldi.

Usain Bolt elektrikli bisiklet

Usain Bolt elektrikli bisiklet işinde fena çuvalladı

Ancak hızlı büyüme, şirketin kurumsal yapısını oturtmasına olanak bulamamasına neden oldu ve sorunlar da ardı ardına gelmeye başladı. Özellikle yeni şehirlerde ulaşım bedeli olarak yüksek tutarların talep edilmesi ve buna karşılık sigorta ücretleri konusunda da kullanıcılarını zorlaması, Bold Mobility’nin faaliyet izninin birçok şehirde iptal edilmeye başlamasına neden oldu.

Usain Bolt elektrikli bisiklet

Üstelik tüm bu olumsuz gelişmelerin baş göstermesinden itibaren, hiçbir şirket yetkilisinin faaliyet izni iptal edildiği için sokaklarda sahipsiz kalan elektrikli bisikletler hakkında bir açıklama yapmaması da oldukça şaşkınlıkla karşılandı. İlerleyen günlerde diğer bölgelerde de aynı problemlerin baş göstermesiyle birlikte Bold Mobility’nin neredeyse bütün faaliyet izinleri iptal edilmiş oldu. Ancak gelen bilgilere göre halen Usain Bolt’tan veya üst düzey bir şirket yetkilisinden yapılmış bir açıklama yok. Sokaklardaki binlerce elektrikli bisiklet ise kendilerine sahip çıkacak bir şirket yetkilisinin ortaya çıkmasını bekliyor.

Robotaksi projesi General Motors’a pahalıya mal oldu