Kullanıcılar Apple Watch’a Hayır Dedi

Kullanıcılar Apple Watcha Hayır Dedi

RBC Capital Markets tarafından yürütülen yeni araştırma kullanıcıların büyük bölümünün Apple Watch satın almayı düşünmediğini gözler önüne serdi.

Son dönemin en gözde alanları arasında yer alan akıllı saat pazarına geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıttığı Apple Watch ile giriş yapan Amerikalı teknoloji devi Apple, bu pazarda beklediği ilgiyi göremeyebilir. Samsung, Sony ve LG Electronics gibi önemli firmaların şimdiden etkili olduğu bu alana rakiplerine göre oldukça geç giriş yapan Apple, bu gecikmeden fazlasıyla zarar görecek gibi görünüyor.

Apple_Watch

iPhone 6’yla birlikte görücüye çıkarılan Apple Watch teknoloji dünyasında ilgiyle karşılanmış olsa da, genel kullanıcı kitlesi bu heyecanı pek de paylaşmıyor. Apple‘ın akıllı saati hakkında bir araştırma yürüten Kanadalı yatırım bankası RBC Capital Markets’in elde ettiği veriler, kullanıcıların büyük bölümünün Apple akıllı saati almayı düşünmediğini gözler önüne serdi.

Apple Watch‘u almayı düşünüp düşünmedikleri sorulan 6.000 kullanıcıdan sadece yüzde 11’i bu soruya olumlu yanıt verirken, yüzde 24’ü karar verme aşamasında olduğunu belirtti. Bu yüzde 24’lük kesimin tamamı olumlu yönde karar verse de, yüzde 65’lik bir kesim Apple akıllı saati almayı kesinlikle düşünmüyor.

Tizen İşletim Sistemi Geri Dönmeye Hazırlanıyor