Apple Watch’un satış rakamları ortaya çıktı!

apple watch giyilebilir teknoloji

Giyilebilir teknolojiler tarafında Apple, sadece akıllı saati ile bulunuyor. Ancak bu bile Apple’a yetiyor gibi duruyor. Apple Watch’un satış rakamları haberimizde.

apple-watch-giyilebilir-teknoloji

Cupertino’lu teknoloji devi Apple, bu yıl içerisinde Apple Watch ile karşımıza çıkmıştı. Akıllı saat konusunda geç hamle yapan firmalardan biri olmasına rağmen Apple, saatin satış rakamlarından memnun görünüyor. Canalys isimli analiz şirketi, Apple Watch’un satış rakamlarını araştırdı ve rakamları basınla paylaştı.

Canalys isimli firmadan gelen son bilgilere göre Apple, şimdiye kadar 7 milyondan fazla Apple Watch satışı gerçekleştirmiş. Akıllı telefon konusunda 50 milyonları aşan firma için bu rakam küçük görünebilir. Ancak akıllı saat sektörü için rekor seviyede rakamlar. Samsung Gear S2 modeli henüz 1 milyona yaklaşamadı bile.

2015 yılının ikinci çeyreğinde satışa çıkan Apple Watch için kaba bir hesap yapmak gerekirse, günde yaklaşık 20.000 ürünün satıldığını söyleyebiliriz. Bu rakam öylesine büyük ki Apple için bile beklentilerin üstünde karşılandı. Pebble gibi önemli rakiplerin daha uygun fiyatlı olmasına rağmen 300.000’li rakamlarda kaldığını görüyoruz. Dolayısıyla Apple için yıl bitmeden bile akıllı saat sektörünün lideri konumunda olduğunu söyleyebiliriz.

iPhone 6s Plus neden diğer iPhone modellerinden daha iyi?