Kripto Para Dünyası Rekor Seviyede Kafa Karışıklığı Yaşıyor: Alış Mı Satış Mı?

Kripto para piyasasında kanlı Çarşamba

Birçok kişinin yakından takip ettiği kripto para dünyası rekor seviyede kafa karışıklığı yaşıyor. Bazıları alış konusunda ısrarcıyken kimileri ise daha çok satış yapıyor. Peki piyasa nereye doğru gidecek.

Bitcoin hatırlayacağınız üzere 60 bin dolar seviyelerini bile geçti. Onun böylesine yüksek rakamlara ulaşması aynı zamanda tehlikeyi beraberinde getirdi. Bugüne kadar hiçbir zaman Bitcoin 60 bin dolar seviyesine gelmemişti. İşte tam da bu nedenle düşüş ihtimali zaten yüksekti.

Beklenen sert hareketler geldi ve sonunda Bitcoin 30 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu aynı zamanda ayı sezonu anlamına geliyordu. Fakat ilginç bir şekilde kripto paralarda çok ciddi bir alış var. Özellikle bazı balina hesaplarının büyük alışlar yaptığı görülüyor. Piyasa ise tamamen kararsız durumda.

Kripto para dünyası rekor kırabilecek durumda mı

Bu sert hareketler aynı zamanda diğer kripto para birimlerine de yansıdı. Mesela Ripple 1.1 doların üzerinde tutunmaya çalışsa bile yine de zorlanıyor. XLM, NEO, ETH, LINK, ATOM ve DASH gibi demirbaş kripto paralarda bile çok sert değişimler ortaya çıktı. Ancak genel olarak bakıldığında yüzde 50 oranında düşüş olduğu görülüyor.

kripto para dünyası rekor

Twitter platformlarında balina hesaplarının neler alıp neler sattığı izlenebiliyor. Mesela özellikle son dönemlerde çok ciddi bir para akışı sağlanıyor. Birçok kişi borsalara dolar aktarıyor. Bu aynı zamanda alış yapacakları anlamına geliyor. Fakat bir yandan da bazıları soğuk cüzdanlardaki Bitcoin’i borsalara satış için aktarıyor.

Yatırımcıların sakin olması gerekiyor

Analistler tarafından yapılan yorumlar ise yine bununla doğru orantılı. Birçok kişi kripto para borsalarında aşırı bir kararsızlık olduğunu düşünüyor. Bitcoin ise 38 – 42 bin dolar seviyelerinde gidip geliyor. Henüz şimdilik 42 bin dolar seviyeleri aşılamadı. Fakat lider kripto para birimi bunu sürekli olarak zorluyor.

Elon Musk Twitter paylaşımı kripto para yatırımcıları için ne anlama geliyor

Yatırımcıların şimdilik sakin olması gerekiyor. En azından piyasa düzlüğe oturana kadar bir miktar daha beklenebilir. Peki siz piyasaların genel durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?