Kredi kartı kullanımı uyuşturucu kullanmak gibi

kredi kartı 1 1

Kredi kartı kullanımının bir bağımlılık olduğu su götürmez bir gerçek ve kredi kartını kullanımının bir bağımlılık olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda.

ABD’nin dünyaca ünlü teknik üniversitesi Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından yapılan araştırmalarda çok ilginç tesptileri ortaya koydu. İnsan beyninde uyuşturucu maddenin insan beyninde oluşturduğu kimyasal reaksiyona benzer bir şeklinde tetiklendiğini ortaya koydu.

Pandeminin ortaya çıkması ile beraber online alışverişin hacmi büyük ölçüde arttı. İnsanlar her ihtiyaçlarını online olarak sipariş verirken hem internet sitelerinin veya pazar yerlerinin kapıda ödeme yerine kredi kartı ile online ödeme şartının olması ile kredi kart kullanımında çok yüksek seviyede artış yaşandı.

Kredi kartı kullanımı uyuşturucu kullanmak gibi

 

Pandemi döneminde kredi kartı başvuruları ve limit artış taleplerinde rekor kırıldı. Kredi kart kullanımı sadece online değil pos işlemlerinde de tercih edilen yöntem oldu. Öyleki salgın nedeniyle paradan da virüsün bulaşabilme ihtimali nedeniyle insanlar kartlarıyla temassız ödeme yöntemine yöneldi.

ABD’li teknik üniversite Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) kart masrafına bakılmaksızın ne kadar pahalı olursa olsun uyuşturucunun yarattığı etkiyle aynı etkiyi yarattığı ve tekrar kullanım ihtiyacı hissettirdiğini tespit etti.

Birden fazla kart ihtiyacına da yol açtığı gibi farklı amaçlı kartların da tercih edildiği aktarıldı. Araştırmanın başını çeken profesörlerden Drazen Prelec “Beyindeki her türlü ödülle etkinleştirilen ödül ağları, bir kredi kartı satın alımıyla etkinleştirilir. O plastik kredi kartını elinize alma eylemi, keyifli alışverişlerle ilişkilidir” dedi.

Samsung ‘dan Türkiye için dev istihdam