Kredi kartı harcamalarında elektronik eşya güncellemesi: Herkes karttan alıyor!

kredi kartı p

Yapılan son araştırmalara göre, kredi kartı harcamalarında elektronik eşya yoğunluğu oldukça fazla. Peki bu durum nasıl ortaya çıktı? Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Banka Kart Merkezi‘nden yapılan açıklamalar bir hayli ilginç çünkü, kredi kartı harcamalarında elektronik eşya kategorisi büyük yer kapladı. Temassız kart ödemeleri ise hayati bir noktaya ulaştı ve toplum tarafından çok beğenildi. Böylece bu teknoloji iyice yerleşmiş oldu. Haziran sonu itibarıyla; Türkiye’de 71,9 milyon adet kredi kartı, 172,9 milyon adet banka kartı yer alıyor. Kredi kartı sayısında yüzde 6’lık, banka kartı sayısında ise yüzde 11’lik bir artış yaşandığı ifade ediliyor. Bu durum çok ciddi bir değişimin habercisi de diyebiliriz.

Kredi kartlarında elektronik harcamalar ciddi yer kaplıyor

2020 yılının ilk altı ayında kartlarla toplam 500 milyar lira tutarında ödeme gerçekleşti. Bu tutar önceki ay ile kıyaslandığında en az % 10 civarında artış yaşandığı ifade edilebilir. 2020’nin ilk altı ayı 2019’un aynı dönemi ile kıyaslanırsa, banka kartları ile yapılan ödemelerdeki yıllık büyümenin yüzde 32’yi bile geçtiği rahatlıkla görülebiliyor.

kredi kartı harcamalarında elektronik eşya

Yapılan araştırmalarda, hangi sektörde daha fazla kartlı alışveriş yapıldığı da ortaya çıktı. Elektronik eşyanın yüzde 43, market-gıdanın yüzde 33, kamu/vergi ödemelerinin yüzde 20, yapı malzemelerinin yüzde 16 ve sigorta sektörünün yüzde 14 civarında yükseliş yaşadığı ortaya çıktı. Bu durum şimdiye kadar ilk defa görüldü. Daha önceden hiçbir zaman böyle bir durumla karşılaşılmadı.

2020’nin ilk yarısında gerçekleşen işlem adedi, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 3 katına çıktı ve 563 milyon civarına kadar yükseldi. Sizce neden elektronik alışverişinde bu kadar fazla kart kullanıldı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.