Boston Dynamics robotu bir kere daha becerilerini sergiledi

Boston Dynamics robotu bir kere daha becerilerini sergiledi

Boston Dynamics, Çarşamba sabahı yeni bir demo videosunda Atlas robotunun çarpıcı çevikliğini ve becerisini daha fazla gösterdi. İşte detaylar.

Atlas Robot tekrar gündeme geldi. Bu sefer, insansı robot, yalnızca roboparkour güçlerini kullanarak bir alet çantası ile hünerlerini sergledi. Videoda Atlas, alet çantasını almaya gitmeden önce insansı tavırları ile dikkat çekiyor. Robot, büyük bir boşluğa tahta bir kalas alıyor ve yerleştiriyor. Ardından, bir dizi merdivene tırmaıyor, söz konusu tahta üzerinde denge kuruyor, birkaç çıkıntıdan zıplıyor ve farklı farklı yetenekler sergiliyor. Boston Dynamics uzun süredir Atlas robot ile gündemde ve şimdi yeni görseller de gelmeye başladı.

Boston Dynamics robotu bir kere daha becerilerini sergiledi

Atlas kontrol ekibinden bir yazılım mühendisi olan Robin Deits,  yayında, “Parkour bizi robotun fiziksel sınırlamalarını anlamaya zorluyor. Ayrıca Atlas bizi tüm vücut hareketinin ne kadar hassas ve becerikli olabileceğini düşünmeye zorluyor” dedi. “Şimdi, Atlas projesinde önemli olan, öğrendiğimiz diğer şeylerin hiçbirini bırakmamamızdır.”

Ancak bunların hiçbiri “basit bir mesele” değil. 2015’te robotlar hâlâ o kadar hantaldı ki, onların yere düştüğünü gördük. Bu sebeple daha fazla çalışmanın ortaya çıkması ve yapay zekanın özellikle robotların gelişmesi çok güzel bir hamle. Atlas robot gün geçtikçe akıllanıyor ve bu kapsamda daha fazla parkur videolarının da gelmesi bekleniyor diyebiliriz. Yakında farklı çalışmaların da gelmesi bekleniyor.

Telegram kullanıcı sayısı rekor kırdı: Herkesin gözü burda