Android 11 ile şifre girme derdi bitiyor!

Android 11

Google’ın yakın zamanda yayınlayacağı Android 11 güncellemesi ile hem Chrome’da hem de uygulamalarda şifre girme derdi sona eriyor.

Google, Pixel 2 ve sonrası cihazlarında uzun bir süredir Android 11 güncellemesinin testlerine devam ettiriyor. Ekim ayındaki Pixel 5 etkinliği sonrası yayınlanması beklenen bu güncelleme ile gelecek olan yenilikler de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Bugün gelen bilgilere göre hem Chrome’da hem de uygulamalarda şifre girme derdi sona erecek.

Google, Android’de şifrelerin doldurulmasını gerçekten daha iyi hale getirmek istiyor. Chrome’da oturum açma bilgileri için halihazırda biyometrik kimlik doğrulaması ve dokunarak doldurma sistemi uygulayan şirket, Android 11’in piyasaya sürülmesiyle tüm uygulamalarda otomatik doldurma deneyimini iyileştirmeyi planlıyor.

Bu özellik ilk etapta otomatik doldurma API‘yı sayesinde üçüncü parti şifre yöneticilerinin uygulamaların klavyeye entegre edilmesiyle sunulacaktı. Ancak yeni özellik ile 1Password ve LastPass gibi uygulamalardan veriler otomatik olarak çekilecek ve klavyenin üst bölümünde direkt şifreler görünecek.

Android 11

Bu özellik iOS’taki kullanıcı arayüzüne oldukça benziyor. Ekran görüntülerinin gösterdiği gibi, Google özelliği Gboard ile test etmeye çoktan başladı. Ayrıca gelen bilgiler giriş önerilerini Gboard’da şimdilik 1Password‘un iletebildiğini gösteriyor.

iOS 14 widget özelliği 3. parti uygulamalara da geldi!

Özelliğin etkinleştirilmesi, hem üçüncü taraf klavyelerin hem de parola yöneticilerinin uygulamalarını güncellemek yeterli olacak. Henüz beta aşamasında olan bu özelliğin Ekim ayında Pixel 2 ve sonrası modellere daha sonra da diğer Android telefonlara geleceğini belirtelim.