Koronavirüs döneminde siber saldırılardan korunmak için çok çeşitli önlemler alındı. Bunlardan bazıları ciddi bir koruma sağlarken, kimileri de havada kaldı diyebiliriz.
Son dönemlerde hackerlar tarafından yapılan saldırıların sayısı yaklaşık olarak %35 arttı ve tüm bu siber saldırılardan korunmak için Türkiye’de ilk konferans yapıldı. Bu konferansın temel amaçlarından birisi sınırsız bir güvenlik sağlamaktı. Özellikle de hacker saldırılarının hastane gibi kritik yerlere bile yönelmesi gerçekten de hayret vericiydi.
Siber saldırıları önlemek zor değil
Birçok kişi hacker saldırılarına karşı önlem almanın son derece zor olduğunu düşünüyor. Ancak bu tahmin edildiği kadar zor değil. Türkiye’de VShield olarak bilinen bir toplantı düzenlendi.
Xenoblade Chronicles: Definitive Edition inceleme
VShield Innovera CEO’su Gökhan Say, ‘’VShield, bizim açımızdan tam tabiriyle Koronavirüs’e karşı bir başkaldırıydı. Yıllardır yaptığımız Shield Güvenlik Konferansını pandemi yüzünden yapamayacağımızı anladığımızda dünyanın en büyük güvenlik üreticilerinin de desteğiyle toplam 150 kişilik bir ekiple VShield üzerine çalışmaya başladık. Neticede VShield, 2 günde, toplam 7500 misafirin ağırlandığı, 90’nın üzerinde konuşmacının katkılarıyla açılış konuşmaları, Üst Düzey Yönetici panelleri, başarı hikayeleri, teknik eğitimler, hatta siber poligon yarışmaları olmak üzere 70’in üzerinde oturumun gerçekleştirildiği ve 65 saatin üzerinde canlı yayının yapıldığı dünyanın en kapsamlı Sanal Siber Güvenlik Konferansına dönüştü. Kısacası her sene yaptığımız Shield Konferansı’ndan bile daha zengin bir içerik sunarak bir kere daha çıtayı yukarı taşıdık ve Sanal Ortamda da bunun yapılabileceğini kanıtladık” ifadelerine yer verdi.
Bu tür siber güvenlik içerikli konferansların çok daha fazla yapılması bekleniyor. Bunun nedeni ise son dönemlerde çok ciddi artış gösteren hacker saldırıları. Sizce bu tür konferanslar güvenlik açısından nasıl katkılar sunulabilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.