Koronavirüs burun spreyi koruma sağlayabilir: İşte yeni buluş!

Koronavirüs aşılarının yan etkisi

Salgın tüm Dünyaya yayılınca Koronavirüs burun spreyi gibi yöntemler denenmeye başladı. Özellikle de aşı karşıtı protestolara karşı önemli bir alternatif olabilir. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

19 milyon 176 bin kişiye bulaşan ve 716 bin 400 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs, burun spreyi ile önlenmeye çalışılacak. Böylece çok daha etkili bir yöntem tercih edilmiş olacak. Nanofiber Scaffolding Technology (Nanofiber İskele Teknolojisi) ile birlikte; burun spreyleri çok daha etkili hale getirilecek. Elbette bunların hepsi henüz net olmayan çalışmalar.

Koronavirüs spreyi nano teknoloji ile üretilecek!

Chicago Üniversitesi’ndeki araştırmacılar; yeni bir sistem geliştirildi ve bunun tüm Dünyaya yayılması isteniyor. COVID-19 dahil diğer tüm hastalıklar için geliştirilen aşılar, her ne kadar etkili olsa bile yine de bazı yan etkilere sahip. Bütün aşı karşıtı protestolar bu yüzden yapılıyor. Yan etkilerden dolayı korkan birçok insan da mevcut.

Koronavirüs burun spreyi

 

Bilim insanları bunun farkında olduğu için yeni tedbirler arıyordu. Bu tedbirlerden birisi de nano teknoloji ile elde edilen burun spreyleri oldu. Burun spreyleri ile birlikte, aşı çalışmalarına önemli bir etki yaratılmak isteniyor. Burun spreyi ya da dil altı spreyi kullanmak yine koruma sağlayacaktır.

Çalışmanın öncülerinden Anita Chong, bu teknolojinin hiçbir harici adjuvana ihtiyaç duymadan yalnızca koruyucu bağışıklığı tetikleyebileceğini ifade etti ve ekledi. Ona göre aşı ile birlikte çok iyi bir alternatif olabilir. Sizce bu yeni çalışma ne tür sonuçlar doğuracak? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.