Yapay zekaya sahip robotlar karşılıklı futbol oynadı

yapay zekaya sahip robotlar

Güncel teknolojiyi çok yakından takip eden MIT, yapay zekaya sahip robotlar ile futbol maçı yaptı. Bu tür robotlar ile ilgili çalışmalarını devam ettiren kuruluş, Mini Cheetah modelleriyle adeta şov gerçekleştirdi. İşte haberimizin detayları.

Yapay zeka yardımı ile çalışan robotlar denilince akla ilk gelen kuruluş hiç şüphesiz Boston Dynamics oluyor. Şimdilerde MIT, bu kuruluşu çok yakından takip ediyor. Takla atabilen ve futbol topunu ileriye yada geriye sürebilen bu robotlar, bazı kişilerde ise korku yarattı.

Yapay zekaya sahip robotlar durmadan hareket edebiliyor

Robotik çalışmaları esas olarak ikiye ayırmak gerekiyor. Bunlardan ilki uzaktan kumanda ile yönlendirilen ve yapay zeka sahibi robotik çalışmalar. Diğeri ise kendi kendini geliştirebilen ve yine yapay zekaya sahip robotlar ile ilgili gelişmeler.

yapay zeka robotik

MIT tarafından geliştirilen robotlar birinci kategoriye giriyor. Yani daha çok uzaktan kumanda ile yönlendirilebilen ve yapay zekaya sahip robotlar. Bu tür robotlar insanlar tarafından doğrudan kontrol edilmezse hiçbir şey yapamaz.

Küresel çapta robotik çalışmalar birçok şirket ile eş zamanlı olarak devam ediyor. Bu tür çalışmalarda yapay zeka kullanılması ise artık standart hale gelmeye başladı. Peki sizce bu tür yapay zekaya sahip robotlar hangi alanlarda kullanılabilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Köpek balığına benzeyen robotlar tasarlandı