Boston Dynamics robotlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Boston Dynamics 1

Mekanik alanında yaptığı çalışmalarla bilinen Boston Dynamics robotlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Köpek benzeri robot olan Spot’u geliştiren Marc Raibert, bilim kurgu etkisinden kurtulmamız gerektiğini ifade etti.

Köpeklere benzeyen robotlardan bir tanesi olan Spot, hiç beklenmeyen hareketler yapabiliyor. Lizbon Web Zirvesi’nde yapılan bir röportajda okulla ilgili ilginç ayrıntılar verildi. ABD’nin mühendislik ve robotik firması olan Boston Dynamics, 2013 yılına gelindiğinde Google tarafından satın alınmıştı. Hemen ardından Japon şirket Softbank’a verildi.

Boston Dynamics robotlarla önemli işler yapmak istiyor

Robotların insanlardan çok daha aktif iş yapabildiğini savunan robotik uzmanları iddialı. Özellikle de inşaat uygulamalarında köpek benzeri robotlar olan spot, yoğun bir şekilde kullanılıyor.

robotic

 

Bu robotların en çok çalıştığı bir diğer alan ise gaz ve petrol gibi özel kategoriler. Bu alanlarda çok dikkatli olunması gerektiği için robotlar ciddi bir önem kazanabiliyor. İnsanların müdahale etmekte en çok zorlandığı konulardan bir diğeri de hiç şüphesiz polislerin giremeyeceği olaylar. Bu tür olaylarda robotlar ilk müdahaleyi yapabiliyor.

Röportajda insanların robotlarla ilgili kaygıları da dile getirildi. Bu kaygıların tamamen yersiz olduğu ve Hollywood filmlerindeki bilim kurgu tarafından aşılandığı ifade edildi. Peki sizce robotlar birçok sektör için belirleyici olma potansiyeline sahip mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Boston Dynamics Handle Resmen Tanıtıldı