Kişiye Özel Kulaklık: OwnPhones

Kisiye Ozel Kulaklik OwnPhones

Her insanın kulağı birbirinden farklı olmasına rağmen piyasada bulunan kulaklık modelleri herkes için aynı modelde.

Ancak yeni geliştirilen proje sayesinde bu sorun ortadan kalkıyor. 3D baskı teknolojisi sayesinde kulağa oldukça rahat uyum sağlayan kulaklıklar yolda…

Kisiye Ozel Kulaklik OwnPhones

OwnPhones ismi verilen projenin amacı kullanıcıların kulak yapısına özel olarak kulaklıkları tasarlamak. Henüz hayata geçmeyen bu proje yakın bir zamanda proje destek fonu Kickstarter‘dan destek kampanyası başlatacak.

OwnPhones‘a sahip olmak isteyen kullanıcılar, akıllı telefonları ile her iki kulağının videosunu çekerek şirket sunucularına yüklüyorlar. Kaydedilen kulak videolarını fotogrametri adı verilen fotoğraf üzerinden 3D modelleme imkanı tanıyan teknoloji ile 3D modellere dönüştürerek 3D yazıcılar aracılığıyla üretim gerçekleşecek ve sipariş sahiplerini bulacak.

Kullanıcıların kulaklık takılıyken en çok yaptıkları aktiviteye özel olarak üretilecek olan cihaz binlerce tasarım ve kişisellik düzeyi arttırılabilir özelliğe sahip. Buna örnek olarak koşu veya kayak gibi kullanıcı aktiviteleri belirtildiği zaman, cihaz bu aktivitelere uygun şekilde tasarlanacak.

Akıllı telefon uygulaması ile birbirinden farklı yeteneklere sahip olan kulaklık kablosuz olarak çalışacak. Ayrıca OwnPhones, sadece istenilen ortam seslerinin kulaklığa aktarılabilmesine imkan sunarken, kullanıcının o an meşgul veya müsait olduğunu gösteren led aydınlatma sistemi gibi ek özelliklere de sahip.

Önümüzdeki Temmuz ayında Kickstarter üzerinden destek kampanyası başlayacak olan kulaklıkların perakende satış fiyatının ise 300 – 450 dolar arasında değişeceği belirtiliyor.

İşte OwnPhones için yayınlanan teaser;

Gelen Mesajda Eşittir Varsa Dikkat!