Rolls Royce Ghost Fırtınalar Estiriyor!

Rolls Royce Ghost

Her otomobil tutkununun, ancak iz bırakan sadece birkaç özel araç vardır: Bunlardan biri de Roll Royce Ghost.

Ghost Extended Wheelbase dışında ülkemizde şu an Ghost’un Standart Wheelbase versiyonu da satışa sunuluyor. Aynı zamanda Rolls-Royce markasının Phantom Extended Wheelbase ve Wraith modelleri de Royal Motors tarafındsn ülkemize getiriliyor.

Modelin geçmişle günümüz arasında köprü olan yeni tasarım anlayışını yansıtan çizgiler ilk kez 2005 yılında Phantom modeliyle hayata geçirilmişti

Geniş ön bölüm, ince yatay çizgiler arasındaki akıcı yüzeyler ve güçlü omuz yapısına sahip Ghost, özel tasarlanan stop lambaları ve krom egzoz çıkışı sayesinde dinamik yönünü de gözler önüne seriyor.

Karmaşık teknolojik özelliklerinin aksine tasarımındaki sadelikle karşımıza çıkan otomobile Türkçe’de ‘hayalet’ anlamına gelen Ghost adı da bu sadeliği vurgulamak için verilmiş.

Her yönüyle geçmiş ve geleceğe dair izler taşıyan otomobilin iç mekanında da önceki modellere oranla daha modern çizgiler sizi karşılıyor. Titizlikle seçilmiş malzemeler ve üst düzey bir işçilik kalitesine sahip iç mekandan daha çok bir salonu andırıyor.

Aracın arka bölümüne yine bir Rolls-Royce klasiği olan geriye doğru 83 derece açılan kapılardan giriliyor. Bu kapılar yolcular tarafından tek bir düğmeye basılarak kolayca kapatılabiliyor. Geniş tasarlanan panoramik sunroof iç mekanı doğal ışıkla aydınlatarak,
yolculara ferah ve aydınlık bir ortam sağlıyor.

Rol213200634341PM621339673 600

V12 ünite barındıran Ghost’un yine lüks sınıf için devrim sayılabilecek yeni motoru direkt enjeksiyon özelliğiyle 5250 d/d’de 563 HP güç üretirken, 1500 d/d’de 780 Nm gibi mükemmel bir tork değerine imza atıyor.

2360 kg. ağırlığa rağmen 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede gerçekleştiren otomobil, sekiz kademeli otomatik şanzıman sayesinde sürücüye son derece seri bir kullanım imkanı sunuyor. 

Transformers Age Of Extinction Yarım Milyar Dolara Koşuyor