YouTube’da 60 FPS Video Dönemi!

YouTubeda 60 FPS Video Donemi1

Popüler video platformu YouTube kullanıcılarına yepyeni özellikler sunmaya hazırlanıyor.

VidCon üzerinden duyurulan video platformu için gelecek heyecan verici yeni özelliklerden en çok dikkat çekeni 48 ve 60 FPS videolar oynatma imkanı sunması oldu.

YouTube'da 60 FPS Video Donemi!

60 FPS’lik videolar oynatabilmemize imkan tanıyan yeni sistem sayesinde özellikle Xbox One ve Playstation 4 gibi konsollarda kaydedilen oyun videoları kendini göstermeye başlayaak. 1080p60 oyun tanıtım videolarının bu özellik sayesinde standart haline gelmesi bekleniyor.

Çok kısa bir süre sonra herkese sunulacak olan bu özellikten faydalanabilmek için 1080p video çözünürlüğü seçmeniz ve videonun 60 FPS’yi destekliyor olması gerekiyor.

Duyurulan bir başka yeni özellik ise videolarınızı izleyen kullanıcılar size bağış yapabilecek. Bu sayede video gelirleri için sadece reklamlardan gelir beklemek zorunda kalmayacaksınız. Bunlara ek olarak kullanıcılar, kendi dillerindeki alt yazıları siteye yükleyebilecekler.

Android platformları için yayınlanan YouTube Creator Studio uygulaması ise videolarınıza ilişkin Google Analytics verilerine ve gerçek zamanlı tahmin verilerine ulaşmanızı sağlayacak. Uygulamanın iPhone sürümünün de önümüzdeki haftalarda duyurulacağı açıklandı.

Apple ve Nokia’dan Samsung’a Darbe!