Hacker grubu kullanıcı verilerini satışa çıkardı

Hackerlar ATM’lerden tam 7.5 milyon euro çaldılar

Dünyanın tehlikeli hacker gruplarından bir tanesi kullanıcı verilerini satışa çıkarmakla suçlanıyor. Satılan kullanıcı verisi miktarının 73 milyon civarında olması oldukça ürkütücü.

Son zamanlarda güvenlikle ilgili önlemler daha fazla arttırılmasına rağmen bir hacker grubu kullanıcı verilerini çalmayı başardı. Bu verilerin elde edildiği yerler ortaya çıktı ve hızlıca güvenlik önlemleri alındı. ShinyHunters isimli bir grup, 10 farklı şirketin veri tabanından ele geçirdiği kullanıcı bilgilerini dark web gibi platformlarda birçok kişiye sattı. Bu saldırılar kısa bir süre önce, Endonezya’nın en büyük çevrimiçi mağazası olan Tokopedia’ya karşı yürütülmüştü.

Hacker grubu çalışmalarına devam ediyor

Siber saldırılar günümüzün en önemli tehdit unsurlarından birisi olarak görülüyor. Özellikle de bazı hacker grupları çalışmalarını çok fazla genişletti diyebiliriz. Önemli bir Hacker grubu olarak bilinen bu kişiler, çok büyük vurgunlar yapmaya devam ediyor. Özellikle de bu grubun giyim firmalarını hedef aldığı biliniyor.

Nasa hacker

İnsanların paylaşımlarda bulunduğu ve satın alma işlemlerini yaptığı web siteleri beraberinde ciddi bir kullanıcı bilgisi potansiyeli barındırıyor. Kullanıcı bilgileri satılan 73 milyon kişinin henüz kimliği tam olarak belirlenemedi. Bu korsan grup insanların sadece kredi kartı ve banka bilgilerini satmıyor. Aynı zamanda kişisel ve satın alma eğilimi gibi bilgilerini satışa çıkarıyor.

Hackerlar e-posta ile soygun yapmaya başladı

73 milyon kişinin bilgileri ayrı ayrı birer data olarak 18 bin dolar fiyatla satıldı. Bu tür gruplar bazen çok daha yüksek fiyatlarla satış yapabiliyor. Sizce bu hacker grubunu önlemek için ne tür önlemler alınabilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.