Nokia giyilebilir teknolojiler üzerinde çalışıyor!

nokia giyilebilir teknoloji

Microsoft’a satıldıktan sonra mobil cihazlar konusunda sadece giriş seviyesi cep telefonlarıyla karşımıza çıkan Nokia’dan yeni bir haber var. Basına sızan firmalara göre Nokia, giyilebilir bir teknoloji ürünü üzerinde çalışıyor. Detayları haberimizde.

nokia-giyilebilir-teknoloji

Nokia şüphesiz dünyanın en popüler telefon markasıydı. Ancak akıllı telefon devrimine ayak uyduramadı ve sonunda Microsoft tarafından satın alınarak akıllı telefon sektöründen çekilmişti. Zaman zaman sektöre tekrar gireceği gündeme gelse de bu seferki sızıntı çok daha farklı. İddiaya göre Nokia, giyilebilir teknolojiler üzerinde çalışıyor.

Bazı patent dosyaları ve bir şablon ile desteklenen bu iddiaya göre Nokia, akıllı telefon yerine giyilebilir teknolojiler ile yoluna devam edecek. Bir saat veya aktivite bilekliği şeklindeki bu şablonu aşağıda görüyorsunuz. Detayları pek belli olmasa da akıllı saat konseptine oldukça yakın olduğunu söylemek mümkün.

Söz konusu ürünle ilişkin paylaşılan bilgilere göre ürün, sağlık ve multimedya özellikleri ile öne çıkacak. İşletim sistemi ve teknik özellikleriyle ilgili ise bir detay yok. Bu arada bir noktayı atlamamakta fayda var. Nokia’nın 2008 yılından kalma bir esnek saat projesi vardı. Dolayısıyla bu patent taslağı, o projenin bir devamı olabilir. Ancak tabii ki bu şimdilik uzak bir ihtimal. Detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

nokia-giyilebilir-teknoloji-2

Sony, Toshiba’nın bir bölümünü satın alıyor