Apple katlanabilir iPhone cihazı üzerinde çalışıyor

t4

Apple’ın  ilk katlanır iPhone’u  2023’te duyurması bekleniyor  ve çok sayıda patent, Cupertino devinin 2016’dan beri üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Sektör uzmanlarına göre Apple, üst ve alt kenarları birleşen iki tür katlanabilir ekran üzerinde çalışıyor.  birbirine ve sağ ve sol tarafları birbirine çok benzeyen Samsung Z Flip ve Z Fold gibi.

Apple ve Samsung’un yaklaşmakta olan katlanabilir bir OLED panelini birlikte geliştirdiği söyleniyor. Panelin, kalınlıkta bir azalma için aşındırma kullanan 7.5 inçlik katlanır bir ekran paneli olduğu söyleniyor. Apple’ın ilk katlanır iPhone’unun kapaklı bir akıllı telefon olması bekleniyor.

Apple katlanabilir iPhone cihazı üzerinde çalışıyor

Pazar araştırma şirketi DSCC’nin araştırmasına göre, Samsung Electronics’in katlanabilir akıllı telefon pazarındaki payının geçen yıl yüzde 87 olması bekleniyor. Apple’ın ilk katlanabilir akıllı telefonunun lansmanından sonra bile yüzde 75’in altına düşmesi pek olası değil. Bir endüstri kaynağına göre, “Pazar Samsung Electronics tarafından yönetilirken ve Huawei ve Xiaomi gibi Çinli üreticilerin bu tür ürünleri piyasaya sürmesiyle Apple, bir süre katlanabilir akıllı telefon pazarına liderlik edemeyecek.”

Daha önce Ming-Chi Kuo, katlanabilir iPhone için bir 2023 lansmanı önerdi, ancak “proje henüz resmi olarak başlamadı”, bu da ertelenebilecekleri veya çok beklenen AirPower gibi rafa kaldırılabilecekleri anlamına gelebilir. Katlanan iPhone’un daha çok iPad benzeri bir cihaz olması bekleniyor ve katlandığında 7,5-8 inç boyutunda olacak. 

Counterpoint Research and Strategy Analytics’in yakın tarihli bir araştırmasına göre, katlanabilir akıllı telefonların pazar büyüklüğünün 2023’te 90 milyon adede ve 2025’te 100 milyon adede ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu, katlanabilirlerin akıllı telefon endüstrisinde bir sonraki büyük şey olacağını gösteriyor. gelecek yıllar.

LG dev boyutta bir LED TV ile dönüş yapıyor