İngiltere hükümetinden internet sorununa ilginç çözüm!

İngiltere’den internet sorununa ilginç çözüm

İngiltere, halktan gelen internet ve mobil bağlantı şikayetleri üzerine harekete geçti. İngiliz hükümeti ve İngiltere Kilisesi kırsal kesimlerdeki mobil ve Wi-Fi bağlantılarını iyileştirmek için ortak hareket etmeye karar verdi. Yapılan açıklamaya göre kilise binalarına kablosuz uydu antenleri ve fiber internet kabloları, kilise kulelerine ise vericiler yerleştirilecek.

İngiltere, internet altyapısını büyük ölçüde iyileştirecek bu projenin bir yandan da halkı kilise cemaatine teşvik edeceğini umuyor.

Chelmsford ve Norwich piskoposları bu projeyi destekleyenlerin başında yer alıyor. Chelmsford piskoposu Stephen Cottrell yaptığı açıklamada “Bu proje kırsal yerleşim yerlerindeki en büyük iki sorunun çözümüne yardımcı olacak” dedi. İngiltere yüz ölçümünün %66’sı kırsal yerleşim alanı. Ayrıca ülkede bulunan tüm kiliselerin %65’i ise buralarda yer alıyor. 2018 yılında halkın büyük bir kısmının mobil bağlantı ve kapsama sorunu yaşaması ise ciddi bir sorun.

Hükümet daha önce 2020 yılına kadar ülkedeki tüm evlere ve iş yerlerine en az 10 Mbps hızda internet erişimi sağlanmasını yasalar ile zorunlu hale getirileceği açıklamıştı.

Kurulacak olan mobil ve Wi-Fi  altyapıları, kilise binalarının mimari ve tarihi değerlerini bozmadan yapılacak.

Samsung, OLED panel üretimini azaltıyor!