Ünlü Filmleri Neredeyse Mahvedecek Oyuncular

gary oldman vlad impaler

#İŞBİRLİĞİ

Dünyaca ünlü bazı sinema yapıtlarında, kendilerini büyük başarısızlığa uğratacak potansiyele(!) sahip, bazı aktörler yer aldı. Bu isimleri sizin için derledik.

Bir film ne kadar kaliteli olursa olsun, birkaç istisna dışında elde ettiği gişe hasılatı ile kendisinden söz ettirir. Lakin, bazen öyle anlamsız oyuncu seçimleri yapılır ki; film, yitip gitmenin eşiğinden döner. Bu saçma seçimleri sizin için derledik.

Chris Tucker (Fifth Element)

Bilim kurgu-fantezi kültü film, tüm dünyada muazzam bir gişe hasılatı elde etti ve eleştirmenlerden de tam not aldı. Ancak, filmin fazlasıyla yadırganacak etmenleri de mevcuttu. Chris Tucker’ın, yapımda, Talk-Showcu Rudy Rhod karakterini canlandırması tam bir fiyaskoydu. Öyle ki filmde baş rollerden birini üstlenen, Oscar ödüllü usta oyuncu Gary Oldman, (Filmde Jean-Baptiste Emanuel Zorg rolünü üstlenmişti), “Ona ve oyunculuğuna katlanamıyorum” açıklamasını yaptı.

 Kate Capshaw – Indiana Jones And The Temple Of Doom

Yine çok başarılı bir yapım, yine kötü oyuncu seçimi. Kate Capshaw, filmde sırıtan tek karakterdi. Öyle ki Harrison Ford, aktris ile bir kez daha çalışmak istemediğini duyurmuştu.

Garrett Hedlund – Tron Legacy

Tron efsanesinin devam filmi, takdir edilesi bir gişe hasılatı elde etse de, baş rol oyuncusu Garrett Hedlund’un performansı nedeniyle sıkça eleştirildi. Garrett Hedlund, eleştirmenler tarafından “fazla odunumsu” olarak nitelendirildi. Üçüncü Tron filmi için çalışmalar yapılsa da, Garrett Hedlund’un filmde yer almayacağı iddia ediliyor.

Keanu Reeves – Dracula

Keanu Reeves; Matrix, Constantine,The Devil’s Advocate ve John Wick filmlerindeki rollerini bir kenara bırakırsak, asla eleştirmenlerin favorisi olmadı. Dracula’da; Gary Oldman’ın oyunculuğunun karşısında ezildiği iddia edildi.

Orlando Bloom – Kingdom Of Heaven

Film

Yakışıklı oyuncu Orlando Bloom, ismini Lord of the Rings ve Pirates of The Caribbean serileriyle tanıttı ve Hollywood’un aranan aktörleri arasına girdi. Lakin Kingdom of Heaven’daki Balian rolüyle bu kadar başarılı değildi. Karakter için fazla toy ve yetersiz görüldü. Neyse ki, film, istenen gişe hasılatını elde etti. Böylece statik bir rol sergileyen Orlando Bloom, hedef tahtasına oturtulmaktan kurtuldu.