Kazanan kim olacak? Huawei mi, Apple mı, Samsung mu?

iPad mini sahipleri ' kaydırma' sorunları yaşamaya başladı

Üreticilerin tabletlere olan ilgisi tekrardan canlandı. Peki kullanıcılar hangi üretici tercih edecekler? Tablet pazarının yeni kralı kim olacak? Apple mı yoksa diğer üreticiler mi?

Kazanan kim olacak? Huawei mi, Apple mı, Samsung mu? Pandemi ile birlikte insanların tüm alışkanlıkları değişti. Hatta bu alışkanlıkların başında iş ve okul hayatımız geliyor. Pandemi şartlarından ötürü değişen iş ve okul alışkanlıkları tablet satışlarını da tetikledi.

Tablet pazarı oluştuğundan beri sektörün liderliğini Apple götürüyor. Pazar daralsa da Apple’ın iPad tarafına getirdiği yenilikler, Cupertino merkezli şirketin gelirlerinin azalmasını engellemişti.

Fakat pandemi ile birlikte ortaya çıkan uygun fiyatlı tablet arayışına Apple cevap veremedi. Bu sefer de devreye farklı üreticiler girdi. TCL, Xiaomi, Huawei gibi isimler geliştirdikleri uygun fiyatlı tabletler ile pazara yeni bir soluk kazandırdı.

Apple iPad tasarımında büyük ekranlara yöneliyor olabilir

Kazanan kim olacak? Huawei mi, Apple mı, Samsung mu?

Yeni tablet modellerinin peşi sıra satışa sunulması, kullanıcıların tabletlere olan ilgisini de tekrardan uyandırmış oldu. Elbette bu ilginin uyanmasında pandemiye bağlı şartlar da önemli bir yer tutuyor.

Malum pandemiyle birlikte uzaktan çalışmaya geçilmesi, eğitimin uzaktan gerçekleştirilmesi pek çok kişiyi tablet kullanmaya itti. Çünkü tabletler genel olarak diz üstü PC modellerine göre çok daha makul fiyatlardan satılıyor.

Örneğin bugün uzaktan çalışmada işlerinizi görebileceğiniz ortalama bir tableti 1500 – 2000 TL fiyat aralığına satın almanız mümkün. Aynı kalibredeki bir dizüstü PC içinse kesenin ağzını biraz daha açmanız gerekiyor. Bu durum da tabletleri bir adım daha öne çıkartıyor.

Spotify hesabı hacklenen ünlü rapçi gündem oldu!