Samsung çerçeveleri kaldırıyor. Tam kavisli ekranlı telefonlar geliyor

sak2

Samsung’un yeni patentleri gün ışığını gördü. Telefon kullanım alışkanlıklarımız değişebilir.

Güney Koreli Samsung’un yeni bir patent başvurusu daha ortaya çıktı. Buna göre firma, yakında “neredeyse çerçevesiz” tasarımı terk ederek “tamamen kavisli ekran” faktörünü kullanabilir. Yani yanlarda hiçbir çerçeve faktörü olmayacak ve sadece kavisli cam tasarıma yer verilecek. Bu, aynı zamanda Infinity Display olarak adlandırılan teknolojinin de bir sonraki adımı demek olabilir.

Samsung çerçeveleri kaldırıyor. Tam kavisli ekranlı telefonlar geliyor

Samsung, özellikle Galaxy Note 4 Edge ve Galaxy S6 Edge modelleriyle sektörde büyük yankı uyandırmış. Hem kullanım hem de estetik açısında telefon tasarımlarına yeni bir soluk getirmişti. Bu adımların sonrasında diğer firmalar da bu yöne kaymaya başlamışken Samsung işi biraz daha ileriye götürmeye kararlı.

Öte yandan Güney Koreli firmanın katlanabilir telefon üzerine çalışmalar yaptığı biliniyor. Zaten firmanın üst düzey yöneticileri de bunu doğrulamış, ilk modellerin de 2018 itibarıyla teknoloji severlerin beğenisine sunulabileceği bildirilmişti.

Ufak bir not: Yıllar önce tamamen çerçevesiz tasarımlı, yanların ekranlardan oluştuğu bazı konsept tasarımları vardı. Demek ki “sadece konsept tasarımı yahu” deyip geçiştirmemek gerekiyor.

Samsung çerçeveleri kaldırıyor. Tam kavisli ekranlı telefonlar geliyor

PlayerUnknown’s Battlegrounds’tan Xbox One X sahiplerine müjde!