Katlanabilir iPhone İçin Somut Adımlar Atılmaya Başlandı

katlanabilir iphone

Bir süredir katlanabilir ekranlar üzerinde çalışmakta olan Apple, şimdi artık katlanabilir iPhone için ilk somut adımları atmaya başladı.

Bildiğiniz gibi akıllı telefon dünyasında son dönemin yükselen trendi katlanabilir telefonlar. Samsung, Xiaomi, vivo gibi şirketlerin oldukça dikkat çekici modeller ortaya koyduğu bu alanın akıllı telefon pazarındaki payı her geçen gün artıyor. Artmaya da devam edecek gibi görünüyor. Bu yüzden Apple’ın da bu alana girmesi artık şart haline gelmiş durumda. Nitekim Amerikalı teknoloji devi de bir süredir katlanabilir ekranlar üzerinde çalışıyor.

Hatırlarsanız daha önce gelen bilgiler, Apple’ın katlanabilir ekranlar üzerinde çalışmaya başladığını ama bu tarz bir ekranla çıkacak ilk modellerin muhtemelen iPad modelleri olacağını söylüyordu. İlk katlanabilir iPhone’un 2027’den önce çıkması ise zor görünüyordu. Ancak görünen o ki Apple bu alandaki çalışmalarını hızlandırmış. Çünkü gelen son haberler şirketin artık katlanabilir ekranlar üzerinde çalışmanın ötesine geçip ilk katlanabilir iPhone üzerinde çalışmalara başladığını gösteriyor. Şirketin bu telefonu hazırlamak için parça üreticileriyle çalışmalara başladığı belirtiliyor.

katlanabilir iphone

Samsung Galaxy Z Flip gibi dikine katlanabilir bir telefon olacak bu yeni iPhone’un 2026’da raflardaki yerini alabileceği söyleniyordu. Elbette bu noktada bu spekülasyondan ibaret ama şirketin bu konuda somut adımlar atmaya başlamış olması ilk katlanabilir iPhone’u 2026’ya yetiştirme ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da Apple rakiplerinin gerisinden geliyor. Bu arayı kapatması için de gerçekten dikkat çekici bir telefonla bu alana giriş yapması gerekiyor. Apple da bu durumun farkında olsa gerek ki piyasadaki telefonlara kıyasla ekran kıvrımı çok daha ince olan bir telefon geliştirmeyi hedefliyor.

Samsung da Yapay Zeka Telefonlarına Geçiş Yapıyor