Android 15 ile One UI 7 Beta sürümü Eylül ayına ertelendi

beta

Samsung’un One UI 7 beta programının başlangıcı, yeni bir rapora göre beklenenden daha geç çıkacak.

Başlangıçta Ağustos 2024’te başlatılması planlanan One UI 7 Beta programın, şimdi Eylül ayına erteleneceği öne sürülüyor. Bu gecikmenin, Samsung’un halihazırda One UI 6.1.1 sürümünün dağıtım süreciyle bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Samsung, özellikle Galaxy Z Fold 6 ve Flip 6 gibi yakın zamanda piyasaya sürülen amiral gemisi cihazları için One UI 6.1.1 güncellemesini duyurmuştu. Ancak, bu güncellemenin tüm bölgelere ulaşması beklenenden uzun sürüyor. Raporda, One UI 6.1.1’in daha geniş bir alana yayılmadan önce One UI 7 beta sürümünün başlatılmayacağı belirtiliyor. Yani, One UI 7 beta sürümünün gecikmesinin arkasındaki sebeplerden biri, One UI 6.1.1’in tüm bölgelere ulaşmasının beklenmesi olabilir.

One UI 7 Beta

One UI 7 beta programı

Ayrıca, bazı modellerde One UI 6.1.1 sürümü yerine One UI 6.1 güncellemesinin geldiği iddiaları bulunuyor. Örneğin, Galaxy A34 için Circle to Search özelliği tanıtıldığı halde, bu özellik One UI 6.1 sürümü ile sunulmuş görünüyor, yani 6.1.1 değil. Bu da Samsung’un yazılım güncellemelerinde bir karışıklık yaşanmış olabileceğine işaret ediyor.

Bu gecikmelere rağmen, Samsung’un One beta programını Eylül 2024’te başlatması hala olası. Ancak şu an için resmi bir duyuru yapılmadığından, Samsung’un stratejisine yönelik net bir bilgi bulunmuyor ve bu iddialara dikkatli yaklaşmak en iyisi olacaktır.

Bütçe dostu yeni Galaxy S24 FE gerekli onayları aldı