Katlanabilir akıllı telefon sektörü büyümeye devam ediyor

Galaxy Z Fold 4 40 bin

Katlanabilir akıllı telefon sektörünün en önemli isminin Samsung olduğu herkesin malumu. Ancak ortaya çıkan son rakamlar, durumun çok daha net bir şekilde anlaşılmasını sağladı.

Katlanabilir akıllı telefon sektörü büyümeye devam ediyor. Katlanabilir akıllı telefonların geçmişi 4-5 sene öncesine dayanıyor. Yani bu teknoloji için hala emekleme aşamasında diyebiliriz. Ancak Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bu sektöre öylesine büyük yatırımlar yapıyor ki diğer markalar da çaresiz onun ayak izlerini izlemekten başka yol bulamıyor.

Galaxy Z Fold 4

Bugüne kadar ortaya çıkan verilerden hep Samsung’un katlanabilir akıllı telefon dünyasındaki satışların büyük bir kısmını yaptığını görmüştük. 2022 yılında da değişen bir şey olmadı. Sektöre ilişkin yapılan son araştırmalara göre, 2022 yılında toplam 12,8 milyon adet katlanabilir akıllı telefon satıldı.

Galaxy Z Fold 4 40 bin

Katlanabilir akıllı telefon sektörü büyümeye devam ediyor

Ancak bu satışların %82’sini tek başına Samsung modelleri üstlendi. Yani anlayacağınız geçtiğimiz yıl satılan her 10 katlanabilir akıllı telefon modelinin 8’inde ya Galaxy Z Fold ya da Galaxy Z Flip imzası yer alıyor.

Samsung çevreci bir hareketle gündemde

Öte yandan 2023 yılında sektörün her zamankinden daha yüksek bir oranla büyümesi bekleniyor. Analistlere göre bu yıl katlanabilir akıllı telefon satış tutarının 18 milyonu geçmesi kuvvetle muhtemel. Üstelik eğer ekonomik kriz beklentileri aşılır, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlikte azalırsa, toplam satış hacminin 20 milyonun bile üzerine çıkabileceği düşünülüyor. Tabi bu senaryoda aslan payını alacak olan yine Samsung olacaktır. Güney Koreli teknoloji devi, yeni amiral gemisi modelleri olan Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 modellerini Ağustos ayı içerisinde tanıtmayı planlıyor.

Samsung ve Apple ikiz mi olacak? Zor bir soru