Amazon Kendi Kargo Şirketini Kuruyor

o AMAZON DELIVERY facebook

Dünyanın en büyük perakende satıcısı Amazon kendi kargo şirketini kurmaya hazırlanıyor. Hindistan’da başlayan kurye hizmetinin genişletilmesi ve Amerika’da devreye alınması da gündemde. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Amerika merkezli perakende devi Amazon, internet alışverişi denilince dünya genelinde ilk akla gelen isim olma özelliğine sahip.  1994 yılında kurulan firmanın hisse değeri 993 doları geçmiş durumda. Ülkemize de yakın zamanda Amazon.de üzerinden Türkçe hizmet vermeye başlayan şirket, Amazon.com.tr internet sitesi üzeirnden de 2018 yılında hizmet vermeye başlayacağını açıklamıştı. Ayrıca, şirketin ülkemizin en büyük alışveriş platformu Hepsiburada.com’u almak için görüşmeler yaptığı da gelen bilgiler arasında.

Şirket, internet sitesi üzerinden yaptığı satışları FedEx veya UPS üzerinden dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine ulaştırıyor. Kendi uçak filosuna da sahip olan Amazon, Hindistan’da kurye sistemini devreye alışmıştı. Kısa mesafelerdeki küçük teslimatlar şirketin kendi ekibi tarafından teslim edilmeye başlanmıştı.

Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre, Hindistan’daki kurye hizmeti ilk olarak genişletilecek. Hindistan genelindeki tüm gönderiler Amazon’un kendi kargo ekibi tarafından teslim edilir hale gelecek. Daha sonraysa bu hizmetin Amerika’da devreye alınması gündeme gelecek. İlk olarak batı eyaletlerinde denenecek sistemin oturmasının ardından alışveriş devinin tüm gönderileri kendi kargo şirketi tarafından sağlanacak. FedEx ve UPS’in ocağına incir ağacı dikecek olan bu gelişme, iki kargo şirketinde de büyük değişimlere neden olabilir.

Binlerce tonluk gönderiyi günlük olarak dünyanın her yerine taşıyan iki kargo devinin de Amazon’un bu hamlesinin ardından kendi içinde bazı değişimler yapması gündeme gelebilir.

Alışveriş devinin kargo şirketlerine büyük paralar ödemek yerine kendi şirketini kurmak istemesinin temel nedeni ödediği büyük paralar. Diğer şirketlere ödenen büyük paraların dışında kargo gönderim sürelerinde de iyileştirme, firmanın hedefleri arasında yer alıyor. Ülkemizdeki kargo şirketlerinin de büyük sorunu arasında yer alan teslimat süresi ve ürünlerin hasar görmesi konuları, anlaşılan dünya genelindeki bir sorun.

Hepsiburada’nın Kargo Hizmeti Amazon için Deneme Niteliğinde Olabilir

Hepsiburada.com’u satın alması gündemde olan Amazon, eğer bu satın alımı gerçekleştirirse Hepsiburada’nın İstanbul içinde devreye aldığı Hepsiexpress kargo hizmetinin de sahibi olacak. İstanbul içerisindeki gönderileri gün içerisinde teslim eden bu kurye hizmeti, 2017 yılında yaygın olarak kullanılmaya başlamıştı. Hepsiburada, yaptığı açıklamada bu hizmeti ilk olarak tüm İstanbul’daki gönderilerde devreye alacaklarını duyurmuştu. Eğer şirket Hepsiburada’yı satın alırsa, kendi kargo hizmetini kolayca deneyebileceği bir pazar daha elde etmiş olacak. Belki de Hindistan’dan sonra Türkiye’de denemelere başlayacak. Sistem başarıya ulaşınca da Amerika’da devreye alacak.

Pasifik Savaşı 2’nin İlk Fragramı Yayınlandı!

Windows 10 ile Akıllı Ev Ekipmanları Kontrol Edilebilecek

 


Yorumlar kapatıldı.