Karanlıkta hangi telefon daha iyi fotoğraf çekiyor? iPhone Xs mi, Galaxy Note 9 mu?

galaxy note 9 vs iphone

#İŞBİRLİĞİ

Düşük ışıkta ya da karanlıkta hangi telefon daha iyi fotoğraf çekiyor? iPhone Xs mi yoksa Galaxy Note 9 mu? İşte bu sorunun yanıtı!

Kullanıcılar yeni bir akıllı telefon alacaklarında, baktıkları ilk kriterlerden birisi de kamera. Günümüzde artık pek çok orta segment modelde bile çift ana kamera bulunuyor. Dolayısıyla kullanıcılar için model tercihi yapmak, biraz daha zorlaşmış durumda.

İşin aksi yanı, bir telefonun kamerasının ne derece başarılı olduğunu sadece sayısal değerlere bakarak da anlamak pek mümkün olmuyor. Yani kısacası, bir kameranın vaat ettiği yüksek çözünürlük değeri, o kameranın iyi fotoğraf çektiği anlamına gelmiyor.

Hal böyle olunca, kullanıcılar için karar vermek de biraz güç oluyor. Neyse ki aynı açıdan, aynı ışıkta çekilen fotoğrafları karşılaştırarak, hangi telefonun daha iyi fotoğraf çektiğini anlamak çok zor değil.

Bugün ki karşılaştırmamızda, hangi telefonun düşük ışıkta daha başarılı bir performansa sahip olduğunu bulmaya çalışacağız. Bir tarafta Apple’ın çiçeği burnunda modeli iPhone Xs, diğer tarafta ise Samsung’un kısa süre önce satışa sunduğu Note 9 modeli bulunuyor. Peki düşük ışıkta hangi telefon daha iyi fotoğraf çekiyor?

Aslında bu sorunun net bir yanıtı yok. Her iki cihazla da çekilen fotoğraflar, tonlama ve ışıklandırma açısından farklılıklar içeriyor. Dolayısıyla bize x fotoğraf daha başarılı gelirken, size göre bu fotoğraf çöp olabilir.

Kısaca söylemek gerekirse, karanlıkta hangi telefon daha iyi fotoğraf çekiyor sorusunun yanıtı, biraz göreceli diyebiliriz.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri iPhone Xs ve Note 9 ile düşük ışıkta aynı açılardan çekilmiş olan fotoğraflar ile başbaşa bırakalım.

Düşük ışıkta hangi telefon daha iyi fotoğraf çekiyor?

iPhone Xs
iPhone
Galaxy Note 9
galaxy note 9 7