Kara mantar enfeksiyonu büyük bir hızla yayılıyor: Tehlikenin farkında olun

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Kara mantar enfeksiyonu özellikle son dönemlerin korkulu hastalıkları içerisinde yer alıyor. Koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan bu mantar türü son derece ölümcül. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Tüm dünyada Covid-19 salgını can almaya devam ediyor. Özellikle Hindistan gibi ülkelerde durumun son derece vahim olduğu ifade ediliyor. Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda kara mantar hastalığı vurgusu var. Bu hastalığın ülkenin tamamına yayıldığı söylendi.

Her ne kadar Hindistan’da yoğun bir şekilde görürse bile başka ülkelere yayıldığını söyleyebiliriz. Kara mantar hastalığı Hindistan’da 45 bin kişiye ulaştı. Bu mantar türünü geçici olarak görülen standart mantar türleri ile kesinlikle bir tutmayın. Vücudunuzdaki uzuvları adeta yiyen bu mantar türü en tehlikeliler içerisinde yer alıyor.

Kara mantar enfeksiyonu iyice yaygınlaşıyor

Kara mantar hastalığı ne yazık ki Covid-19 ile birlikte iyice çoğaldı. Delta mutasyonu covid-19 yayılım hızını da artırdı. Bu durum aynı şekilde kara mantar görülme ihtimalini önemli ölçüde üst seviyelere çıkardı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre Hindistan’da kara mantar enfeksiyonu hızlanıyor.

Kara mantar enfeksiyonu

Pandemi süreci aslında bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Kara mantar ve diğer birçok hastalık türü bağışıklık sistemi düşük olan kişilerde ortaya çıkıyor. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirecek yöntemlere başvurmanız oldukça önemli.

Koronavirüs Delta mutasyonu aşı yaptırmayan kişilerde daha fazla yayılacak: Endişe veren açıklamalar yapıldı

Kara mantar gibi fırsatçı enfeksiyonlara yol vermemek için aşı olmak en iyisi. Böylece hem bağışıklık sistemi güçlenecek hem de fırsatçı enfeksiyonlara izin verilmeyecek. Koronavirüs ile ilgili tüm yan etkiler ve diğer detaylar hakkında bilgi vermeye devam ediyoruz.