Samsung’dan Görüntüleme Dünyasını Deiştirecek Yenilik

samsung151

Samsung, 2014 yılında akıllı telefon sektörüne daha gelişmiş kameraları eklemek için uğraşıyor.Güney Koreli dev teknoloji şirketinden yapılan açıklamada, ISOCELL kamera sensöründen ve yararlarından söz edildi.samsung

Daha gelişmiş bir piksel teknolojisine sahip olan ISOCELL sensör, ışık koşullarına göre dinamik aydınlatma sağlayarak bir fotoğrafın veya videonun alabileceği en gerçekçi renk tonlarına kavuşmasını ve bunları da olabildiğince net detaylarla kaydetmeyi amaçlıyor. İster yüksek ışık, isterse de düşük ışıklı bir ortam olsun. Geleneksel BSI piksel teknolojisiyle karşılaştırıldığında, netlik ve renk doygunluğu olarak ISOCELL’in %30 daha iyi olduğu bildiriliyor.

Sektörde son birkaç yılda çıkaran cihazlara baktığımızda istisna modelleri dışarıda tutarsak,  8 mega piksel çözünürlüğünde kameralar kullanıyordu. Geçtiğimiz yıl itibariyle amiral gemisi modeller 13 mega piksel çözünürlüğünde kameralara geçerken, Nokia Lumia 1020, Sony  Xperia Z1,  HTC One ve iPhone 5 gibi modeller farklı çözünürlükleri tercih ettiler. Samsung ise 8 MP ile çıktığı yola 13 MP ile devam ediyor ve son haberlere göre önümüzdeki yıl piyasaya süreceği akıllı telefonların%25’inde 16MP çözünürlüğünde kameralar bulunacak. Tahminlere göre Galaxy S5, Galaxy Note 4 gibi üst seviye modellerde 16MP’lik sensör yer alacak.