Kafe ve restoranlar tekrar açılıyor!

YÖK yüz yüze eğitim

Uzun süredir kapalı olan kafe ve restoranlar tekrardan açılıyor! Elbette bunun için bazı şartlar var. İşte konunun detayları.

Türkiye’de koronavirüs vakalarının tekrardan yükselişe geçmesiyle birlikte kafe ve restoranların kapanmasına karar verilmişti. Kasım ayından bu yana yani yaklaşık olarak 3 aydır kafe ve restoranlar sadece paket servis ile hizmet veriyorlar.

Paket servise uygun olmayan işletmelerin ise kepenkleri 3 aydır kapalı. Peki kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? Merak edilen bu soruya yakında net bir cevap gelecektir. Fakat Sağlık Bakanlığı’nın hali hazırda üzerinde çalıştığı düzenleme de kafe ve restoran sahiplerini sevindirecek türden.

Kafe ve restoranlar tekrar açılıyor!

Düzenlemeye göre ölü ve vaka sayılarının düştüğü ve yükselme eğilimi göstermediği bölgelerde kafe ve restoranların açılmasına izin verecek. Vaka sayılarının düşmediği, ölü sayılarının yükseldiği bölgelerde ise kısıtlamalar devam edecek.

Bilim Kurulu ise kafe ve restoranlbarın açılması için hala erken olduğu fikrinde ısrarcı.

Bu düzenleme hayata geçse dahi İstanbul başta olmak üzere pek çok büyük şehirde işletmelerin tekrardan açılması pek mümkün görünmüyor. Çünkü Türkiye’de vaka sayılarının düşmediği bölgelerin başında büyükşehirler geliyor.

Görünen o ki aşılamalar yaygınlaşmadan, vabka sayıları iyice azalmadan normale dönmek pek de mümkün olmayacak.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Avrupa ülkelerinde de benzer uygulamalar söz konusu. Yani pek çok bölgede kafe ve restoran tarzı işletmelerin kapalı olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni aşı takvimi ortaya çıktı! Kimler aşı olacak