Foxconn, Amerika’ya taşınıyor!

Apple’ın en büyük tedarikçilerinden biri olan Foxconn, Donald Trump’ın tavsiyesi üzerinde Amerika’da fabrika açmak için kolları sıvadı.

Apple’ın en büyük tedarikçilerinden biri olan Foxconn, özellikle iPhone üretiminde önemli bir role sahip. Apple’ın üretimini Amerika’da yapması konusunda sürekli baskı yapan ABD Başkanı Donald Trump, Tim Cook’tan olumlu cevap alamayınca, rotasını Foxconn’a çevirdi. Tayvan merkezli şirketin Amerika’da fabrika kurması için tüm kolaylıkların yapılacağını belirten Trump, Foxconn’un gerekli adımları atacağına inandığını belirtmişti.

ABD Başkanı’ndan gelen bu mesaj sonrası harekete geçen Foxconn yöneticileri, Amerika’da LCD panel üretimi gerçekleştiren bir fabrika kurmaya karar verdi. Foxconn’a 10 milyar dolara mal olacak bu fabrika sayesinde, 3000 Amerikan vatandaşına iş imkanı sağlanması bekleniyor.

Foxconn tarafından üretilen LCD paneller, şu anda hali hazırda iPhone ve iPad modellerinde kullanılıyor. Fakat Apple’ın OLED ekrana geçiş sinyalleri verdiği şu günlerde Foxconn’un LCD üzerine yatırım yapması pek de mantıklı görünmüyor.

Öte yandan şirketin CEO’su Terry Gou, henüz fabrikanın konumu hakkında bilgi vermiyor. Tüm süreç boyunca 10.000 kişiye istihdam alanı yaratılacağını belirten Gou, fabrikanın 4 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Tayvanlı şirket tarafından kurulacak olan fabrikanın nerede olacağını belirtmişti. Fakat görünen o ki bu konum Gou ve ekibi tarafından henüz onaylanmış değil.

Dip not olarak belirtelim. Foxconn temelinde Tayvan merkezli bir şirket olmasına karşın, iş gücünü oluşturan büyük fabrikaları Çin ve Hindistan’da bulunuyor.