Jeff Bezos NASA’ya rüşvet vermek istiyor: Tarihte görülmemiş bir olay

NASA, Mars helikopter uçuşunu en az 14 Nisan'a erteledi

Jeff Bezos NASA’ya çok ilginç bir teklif ile gitti. Bu teklifin rüşvet niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en zengin insanı olarak gösterilen Jeff Bezos birçok farklı girişim içerisinde yer alıyor. Onun kurduğu devasa e-ticaret platformu olan Amazon şu anda lider konumda. Aynı şekilde dünyanın en değerli markaları arasında yer alıyor. Elon Musk ise geleceğe yatırım yapmasıyla biliniyor.

Ay yüzeyine insanlı iniş için NASA devasa bir proje başlattı. Bu proje için SpaceX ve Blue Origin şirketleri talip oldu. Elon Musk ve Jeff Bezos tarafından yönetilen bu iki ayrı şirket devasa bir rekabetin içerisinde. Her ikisi de uzay kurallarını belirlemek istiyor.

Jeff Bezos NASA’ya yakın olmaya çalışıyor

NASA bahsi geçen Ay yüzeyine insanlı iniş projesi için SpaceX şirketi ile anlaşmıştı. Ancak Jeff Bezos işin içerisine girdi ve bu anlaşmayı geri çevirmeye meraklı gibi görünüyor. Gelen son detaylara göre Jeff Bezos bu konuda çok ileriye gitti. NASA’ya sözleşmeden vazgeçmesi için tamı tamına 2 milyar dolar teklif etti.

Jeff Bezos NASA'ya

Dünyanın en büyük uzay kuruluşu olarak bilinen NASA, Ay yüzeyine insanlı iniş için SpaceX markasını seçti. Bu marka uzay alanında geleceği belirleyebilecek güce sahip. Ayrıca Elon Musk faktörü azımsanacak gibi değil. Jeff Bezos ise mevcut mal varlığı ile NASA projesinde kendisi yer almak istiyor.

NASA ve SpaceX Jüpiter için göreve hazır: Yeni keşifler olacak

SpaceX henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak NASA, 2 milyar dolarlık teklife evet diyebilir. Uzay çalışmalarının kaderini belirleyecek olan bu gelişme Ağustos ayında sonuç verecek. Peki sizce NASA hangi şirket ile anlaşmalı?