Nokia 7 Plus kamera performansı nasıl? İşte yanıtı!

nokia 7 plus 3

#İŞBİRLİĞİ

HMD Global’in Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmasına kesin gözüyle bakılan modellerden birisi de Nokia 7 Plus’tı. Uzun süredir Nokia 7 Plus ile ilgili pek çok söylentiye tanıklık ettik. Sonuç olarak gördüğümüz şey, söylentilerin pek çoğunun doğru çıktığı oldu. Peki HMD’nin 18:9 ekran en boy oranına sahip ilk akıllı telefonu olan Nokia 7 Plus nasıl bir kamera performansına sahip? İşte bu sorunun yanıtı.

Nokia 7 Plus çift kamera ile gelecek

Türkiye’de de satışa sunulacak olan Nokia 7 Plus 2899TL’lik bir etikete sahip olacak. Orta segment bir modele göre bu etiketin hayli yüksek olduğunu söylemek gerekiyor. Peki gerçek anlamda cihaz bu parayı hak ediyor mu?

Açık konuşmak gerekirse 7 Plus yeni bir yonga seti kullanıyor olmasına karşın hala performans testlerinde geçtiğimiz sene çıkan üst segment modellerin gerisinde görünüyor. Elbette herşey performanstan ibaret değil. Keza bir telefonu satın alırken bakılacak pek çok faktör mevcut. Bunlara cihazın tasarımı ve kamera performansı da dahil.

Geçtiğimiz gün tanıtılan Nokia 7 Plus’la çekilmiş fotoğraf ve videolar ortaya çıktı. Eğer telefonun kamera performansını merak ediyorsanız, bu video ve fotoğraflar sizin için belirleyici bir ölçüt olabilir.

7 Plus ile çekilmiş fotoğraflara geçemeden önce şunu da belirtelim. HMD bu modelinde baştan aşağı yenilediği çift kamera modülünü kullandı. Telefonun arka tarafında 12MP + 13MP’lik iki kamera bulunuyor. Ve işte bu kameraların marifetleri.

(Video 2160p/30FPS’te çekilmiştir)