Nokia 9 tasarımı sızdırıldı

nokia 1

Nokia’nın önümüzdeki dönemde tanıtmayı planladığı Nokia 9 nasıl bir görünüme sahip olacak? İşte bu sorunun yanıtı.

HMD Global tarafından satın alındıktan sonra, akıllı telefon pazarında önemli adımlar atan Nokia, şu aralar yeni amiral gemisi modeli Nokia 9 üzerinde çalışıyor. Kısa süre önce Nokia 8’i kullanıcıların beğenisine sunan HMD Global, bu telefonun satış rakamlarından pek de memnun kalmamıştı. Bu durumun temel sebebi ise, Nokia 8’in kalın çerçevelere sahip, artık kullanıcıların pek de sıcak bakmadığı bir tasarım çizgisini benimsemiş olmasıydı.

Durumun farkında olan HMD Global yetkilileri, inceltilmiş çerçevelere sahip yeni bir amiral gemisi modeli üzerinde çalışmaya başladı. Nokia 9 ismi ile tanıtılması beklenen bu modelin, teknik özellikleri bakımından Nokia 8’e yakın bir çizgide bulunacağı tahmin ediliyor. Şimdiye kadar sızdırılan bilgilere göre Nokia’nın yeni amiral gemisi modeli, SD 835 yonga seti ile gelecek. Sistemini 6GB RAM ile destekleyecek olan cihazda 3.5mm kulaklık girişi de yer almayacak.

Peki Nokia 9’un tasarımı nasıl olacak? Geçtiğimiz gün sızıntı dünyasının güvenilir isimlerinden biri olan OnLeaks tarafından sızdırılan görsellere göre, Nokia 9 aynı S8 ve Note 8’de olduğu gibi kavisli kenarlara sahip bir ekran yapısıyla gelecek. Ön tarafı neredeyse tamamen ekranla kaplı olan Nokia 9, bu çizgisi ile fark yaratacak.

Arka tarafında dikey olarak yerleştirilmiş çift ana kamera modülü bulunan telefonun tasarım çizgisine aşağıdaki kısa videodan göz atabilirsiniz.