İstanbul’da okullar kapanabilir!

MEB duyurdu! Okullar 15 Şubat'ta açılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların kapanma ihtimali ile ilgili konuştu. Görünen o ki İstanbul’da okullar tekrar kapanabilir. İşte konunun detayları.

Uzun bir süredir eğitim ve öğretim online olarak devam ediyor. Bazı sınıf kademelerinde ise 2 Mart itibariyle yüz yüze eğitim başlamış durumda. Peki bu süreç ne kadar daha devam edecek? Yani yüzyüze eğitim uygulaması, bu dönemin sonuna kadar sürdürülecek mi?

Son günlerde vaka sayılarının 60.000’e yaklaşmasının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi.

Geçtiğimiz gün bir programa konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konu ile ilgili şunları söyledi.

İstanbul’da okullar kapanabilir!

“2 Mart’tan itibaren yerinde karar dönemine geçilmişti. Valilikler tedbirlerini iller seviyesinde alıyor. 9 il hariç ortaokul ve liseler eğitim öğretimde bir kapanma söz konusu oldu. Yalova, Eskişehir gibi ilkokullarda da kapanma oldu. İller kendi durumunu dikkate alarak ona göre karar verme sürecini hayata geçiriyorlar. Önümüzdeki süreç elbette kabine toplantılarında sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında tümüyle değerlendiriliyor. Durum Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’yla değerlendiriliyor. Önümüzdeki hafta da bu tür değerlendirme Cumhurbaşkanımızın başkanlığında hayata geçecek.”

Selçuk’un açıklamalarına bakacak olursak bu hafta yapılacak olan Kabine toplantısı sonrasında yeni bir kapanma kararı çıkabilir. Tüm yurtta olmasa bile İstanbul’da okulların tekrardan kapanma olasılığı hayli yüksek diyebiliriz. Çünkü İstanbul’da salgının seyri hayli kritik bir hal almış durumda. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

9 Nisan vaka sayısı açıklandı