iQOO Watch GT Resmi Olarak Tanıtıldı

iQOO Watch GT

İlk akıllı saati iQOO Watch’u nisan ayında piyasaya süren iQOO, bugün de yeni akıllı saati iQOO Watch GT’yi resmi olarak tanıttı.

vivo’nun alt markası olan iQOO, özellikle son yıllarda akıllı telefon pazarında önemli bir aktör haline geldi. Her yıl dikkat çekici telefonlar çıkararak kullanıcı kitlesini genişleten şirket, bu yıl akıllı saat pazarına da girdi. Şirket ilk akıllı saati iQOO Watch’u nisan ayında piyasaya sürdü. Böylece akıllı saat pazarına ilk adımı atan iQOO, dün akıllı saatlerine bir yenisini daha ekledi. Bir süredir gündemde olan iQOO Watch GT, dün Çin’de resmi olarak tanıtıldı.

Nisan ayında piyasaya sürülen iQOO Watch, yuvarlık bir tasarıma sahipti. Watch GT ise köşeli bir tasarıma sahip. Tasarımıyla iQOO Watch’tan ayrışan Watch GT,  1.85 inçlik OLED bir ekranla geliyor. Bu ekranın çözünürlüğü ise 390 x 450p.

iQOO Watch GT

Nisan ayında çıkan iQOO Watch gibi Watch GT de Wear OS işletim sistemini değil Blue OS işletim sistemini kullanıyor. vivo’nun giyilebilir cihazlarına özel olarak geliştirdiği bu işletim sistemi kendi uygulama mağazasıyla geliyor.

Hem bir mikrofonu hem de bir hoparlörü olan iQOO Watch GT, aramalarda kullanılabiliyor. Akıllı saatin eSIM özellikli bir versiyonu bulunuyor. Bu da telefona bağlı olmadan akıllı saatle arama yapılmasını sağlıyor. Akıllı saatte GPS ve NFC özellikleri bulunuyor.

iQOO, akıllı saatin eSIM özelliği aktif değilken 21 gün batarya ömrü sunabileceğini söylüyor. Ancak standart kullanımda bu sürenin 10 gün olacağı söyleniyor. eSIM aktif olduğunda ise akıllı saatin tek şarjla 3 ila 9 gün arasında kullanılabileceği belirtiliyor.

Honor Magic V3 Tanıtıldı; Piyasadaki En İnce Katlanabilir Telefon