iPhone 15 Pro’lar daha yüksek fiyatla satışa çıkacak

123 17

iPhone 15 Pro ve Pro Max’in yüksek fiyat etiketine sahip olacağı daha önce birkaç kere gündeme gelmişti. Analist Dan Ives telefonların tanıtımına az süre kala bu iddiayı yineledi.

Wedbush analisti Dan Ives’a göre iPhone 15 Pro‘lar, iPhone 14 Pro’lara göre 100 dolar daha pahalı olacak. Eğer bu durum doğru olursa, iPhone 15 Pro 1099 dolardan, Pro Max ise 1199 dolardan satışa sunulacak. Ives bununla birlikte ABD’li operatörlerin promosyon faaliyetlerine girişeceğini ve indirimler olacağını da düşünüyor. Bu şekilde satışlarda artışın yaşanacağını belirtiyor.

Dan Ives ilginç bir noktaya daha dikkat çekti. Analist, Apple’ın 1.2 milyar kullanıcı tabanına sahip olduğunu ve bu tabanın %25’lik kısmının 4 yıldır cihazlarını yenilemediğini vurguladı. Ives, herhangi şekilde cihazlarını yenilemeyen tüketicilerin satışlarda etken rol oynayabileceğini de sözlerine ekledi.

iphone 15 pro

Bu yılın başlarında Mark Gurman, Apple’ın hem standart iPhone 15’ler hem de Pro modellerinde fiyat artışına gideceğini söylemişti. Diğer bir analist Jeff Pu ise özellikle yeni Pro Max’in daha pahalı olabileceğini ifade etmişti. DigiTimes’tan Luke Lin de yeni iPhone’larla birlikte büyük fiyat artışının yaklaştığını ileri sürmüştü.

iPhone 15 Pro’ların fiyatları artsa da standart modellerin ise iPhone 14 ve Plus’la aynı fiyatta olması bekleniyor. Bu sene çıkacak olan iPhone serisinde Dynamic Island standart olarak yer alacak. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. Yeni telefonlarda 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Yeni iPhone’lar ve Apple Watch’lar 12 Eylül Salı günü düzenlenecek etkinlikle birlikte tanıtılacak.

Final Fantasy XVI, PC’ye geliyor