Galaxy S10E pil ömrüyle hayal kırıklığı yarattı

galaxy s10e 1

Samsung’un kısa süre önce satışa sunduğu üst segmentteki kompakt modeli Galaxy S10E batarya performansıyla hayal kırıklığı yarattı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Samsung yeni S serisi modellerini 20 Şubat’ta düzenlediği etkinlikle tanıtmıştı. Bu etkinlikte 3 yeni S modeli teknoloji tutkunlarının beğenisine sunulmuştu. Yeni S serisi modelleri içerisinde en çok dikkat çekeni ise farklı renk seçenekleri, kompakt yapısı ve uygun fiyatıyla Galaxy S10E olmuştu.

Güney Koreli teknoloji devinin iPhone XR ile aynı fiyattan satışa sunduğu S10E, ülkemizde ise 5600TL’lik etiketiyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Galaxy S10E bataryasıyla sınıfta kaldı

Satışa sunulmasıyla birlikte çeşitli testlere tabi tutulan S10E, batarya konusunda ise sınıfta kaldı. Telefonun yoğun bir kullanımda yalnızca 7 saatlik pil ömrü sunuyor olması, kullanıcıların kafasında soru işaretleri oluşmasına neden oldu. XR’ın 11 saat gibi bir kullanım ömrü sunmasına karşın, S10E’nin 7 saatte kalması, net bir şekilde eleştirildi.

Aslına bakılırsa pil sorunu S10 modellerinin üçünde de mevcut. Zira S10+ bile devasa bataryasına karşın 7 saat 59 dakikalık bir pil ömrü sunuyor.

Samsung’un geçtiğimiz yıl satışa sunduğu Note 9 bile 8 saaat 56 dakikalık pil ömrüne sahipti. Dolayısıyla yeni S modellerinin batarya performansı konusunda bu kadar verimsiz olması, kullanıcıların kafasında soru işaretlerine neden oluyor. Yine de bu olumsuz durumun, şimdilik S10 satış rakamlarına etki etmediğini söyleyebiliriz.

iPhone SE tekrardan satışa sunuldu