Galaxy S10 batarya hatası nasıl çözülür?

Galaxy S10 batarya hatası

Galaxy S10 batarya hatası ile gündeme geldi. Peki, Galaxy S10 batarya hatası nasıl çözülür? İşte Samsung cephesinden konuyla ilgili yapılması gerektiği söylenen geçeci önlem!

Samsung’un yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S10, Galaxy S10 Plus ve Galaxy S10e bugün talihsiz bir hata ile karşılaştı. Galaxy S10 modellerinde batarya tüketiminin anormal olmasını fark eden kullanıcılar, batarya tüketim detaylarına baktıklarında ekranın şarjı adeta sömürdüğünü fark etti.

Galaxy S10 batarya hatası neden kaynaklanıyor?

Ekran kapalıyken, ekranı açıkmış gibi batarya tüketmeye devam eden Galaxy S10’un, Always on Display ve Tap to Wake uygulamalarında yaşanan hatadan dolayı bu sorunu yaşadığı belli oldu. Samsung bu konuyla ilgili açıklama yaparak sorunun üzerinde çalıştıklarını ve güncelleme ile sorunu çözeceklerini belirtti.

iPhone XR ve Galaxy S10e kamera karşılaştırması

Samsung cephesinden gelen açıklamada şimdilik Always on Display ve Tap to Wake özelliklerini pasif hale getirmenin bu sorunu geçici olarak çözüyor. Bu uygulamalar için OTA üzerinden yakın zamanda güncelleme yayınlanacaktır ve aşırı batarya tüketiminin önüne geçilecektir.

Galaxy S10 batarya hatası