Yeni iPhone modelleri için üretim süreci başlıyor!

yeni iphone

Apple geçtiğimiz sene satışa sunduğu iPhone X’in üretim sürecinde bazı sıkıntılarla karşılaşmıştı. Bu sıkıntıların başında da üretimin yavaşlamasına neden olan bileşen eksikliği geliyordu. Aynı şeyi yeni iPhone modellerinde de yaşamak istemeyen Apple’ın şimdiden deneme üretimlerine başlayacağı rapor edildi.

Apple yeni iPhone modellerinin üretimi için start veriyor

Uzun süredir yeni iPhone modelleri ile ilgili dedikodulara tanıklık ediyoruz. Pek çok defa şahit olduğumuz üzere, Apple’ın 2018’de 3 yeni iPhone modeli satışa sunacağı belirtiliyor. Bu modellerden ikisinin OLED ekran, birisinin ise LCD ekran ile geleceği konuşuluyor.

OLED ekranla gelecek olan modeller, büyük bir ihtimalle iPhone X’in devamı olacak. Genel kanı bu modellerin iPhone Xs ve iPhone Xs Plus olarak adlandırılacağı yönünde. LCD ekran ile gelecek olan modelin ise iPhone Xc olarak lanse edilmesi bekleniyor. Tasarım anlamında birbirine yakın olması beklenen 3 modelin en ayırt edici özelliği ise fiyatı olacak. Apple’ın geçtiğimiz sene 999 dolardan satışa sunduğu iPhone X, dış pazarda bekleneni vermemişti. Bu durumu göz önünde bulunduran Apple, yeni iPhone modelleri arasına LCD ekran kullanan daha ucuz bir seçenek eklemeyi ihmal etmedi.

Cupertino merkezli şirketin, yeni modellerinde herhangi bir aksilik yaşamak istemediği ve bu yüzden deneme üretimleri için start vereceği konuşuluyor. Apple geçtiğimiz yıl deneme üretimlerine Temmuz ayı gibi başlamıştı. Bu sene bu sürenin birkaç ay öne çekilerek, sorunsuz bir tedarik süreci geçirilmesi umuluyor.

Xiaomi Mi Mix 2S için yeni tanıtım videosu