Face ID güvenliği ikizlerde çalışmıyor

ikiz

Apple’ın geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı ve “Geleceğin iPhone’u” olarak tanımladığı Face ID’li telefon modeli iPhone X, 3 Kasım’dan itibaren birçok ülkede satışta olacak. Tabii resmi çıkıştan önce birçok noktada karaborsa satışlar da başladı.

“Face ID’li iPhone X, Apple’ın şimdiye kadar ürettiği en güvenli iPhone modeli”

En azından Apple’ın iddiası bu yönde. Tanıtımda konuşan yetkililer, iPhone X’te yer verilen Face ID yüz tanıma sisteminin çok güvenli olduğunu, Touch ID parmak izi okuyucu sensör ile kıyaslandığında FaceID’deki güvenlik zafiyetinin milyonda bir olduğunu dile getirmişti.

iPhone X'in Face ID'i ikizlerde çalışmıyor
iPhone X’in Face ID’i ikizlerde çalışmıyor

iPhoneX’teki FaceID yüz tarama sistemi ne kadar güvenli henüz bilmiyoruz, ama şimdiden bazı test videoları yayınlanmaya başladı bile. Mashable ve Tech Insider siteleri, FaceID’e karşı farklı bir yaklaşım göstererek telefonu “ikizler“e denetti.

Diyelim ki ikiz kardeşiniz var. iPhoneX’e yüzünüzü tanımladınız ve telefonu masanıza bıraktınız. İkiziniz geldi, FaceID kilit sistemine yüzünü gösterdi ve telefonun kilidi böylelikle açıldı. Ne yapardınız? Siz bunun cevabını düşünürken Apple’ın nasıl bir güncelleme yayınlayacağı merak konusu. Zira FaceID’in ikizler için pek işe yarar bir özellik olmadığını ve kolaylıkla “kandırılabildiğini” görüyoruz.

İyi seyirler.

Facebook, eski sevgililerin intikam almasını engelleyecek