Nokia 7, Türkiye’de satışa sunulacak mı?

nokia 7

HMD Global’in kısa süre önce Çin’de satışa sunduğu orta segmentteki yeni modeli Nokia 7, Türkiye’de satışa sunulacak mı? Bu soruya yanıt dolaylı yoldan da olsa, HMD Global’in Hindistan ekibinden geldi. Keza Finli akıllı telefon üreticisi, Nokia 7’nin Çin’e özel olarak kalmasından yana.

Nokia 7, global pazarda boy göstermeyebilir

Nokia’nın HMD Global bünyesinde seri bir toparlanma dönemi yaşadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi’nde Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modellerini tanıtan HMD Global, sonrasında ise Nokia 8 ile karşımıza çıkmıştı. Kısa süre önce ise Nokia 7’yi tanıtan Finli üretici orta segmentteki model yelpazesini de zenginleştirmişti.

Nokia 7’nin Çin dışındaki diğer pazarlarda satışa sunulup sunulmayacağı büyük merak konusu olmuştu. Konu ile beklenen açıklama HMD Global’in Hindistan ekibinden geldi. Nokia 7’nin Hindistan’da satışa sunulacağı söylentilerinin artması üzerine yapılan açıklamada, bu modelin Çin’e özel kalmaya devam edeceği belirtildi.

Yani bir başka değişle, Nokia 7 Çin hariç, Türkiye’de dahil başka hiç bir ülke de satışa sunulmayacak. Açıkçası bunun global pazar için büyük bir kayıp olduğunu söylemek zor. Muhtemelen bu haber Hindistan’daki kullanıcılar için de hayal kırıklığı olmamıştı. Keza Nokia 7 ayarında, hatta bu telefondan çok daha üstün özelliklere sahip aynı fiyat aralığında birçok model bulunmakta.

Tabi ki ille de Nokia kullanacağım diyorsanız o zaman orta segmentteki diğer Nokia modellerine göz atmanızı tavsiye ederiz.

HTC U11 Life 2 farklı varyasyonda gelecek